Zoeken

Verslag Marlboro Malaysian Motorcycle GP

Pagina 4

27 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag Marlboro Malaysian Motorcycle GP
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

MotoGP

Spectakel in de MotoGP klasse: Gibernau crasht, Rossi pakt vroegtijdig zijn zevende wereldtitel en Capirossi pakt zijn tweede overwinning op rij op de Ducati!

Een bijzonder podium.
Het optreden van Loris Capirossi was dit week-end geweldig. Niemand kon de snelle Italiaan achterhalen, zelfs Valentino Rossi niet. Daardoor leidde Capirossi vrijwel de gehele race, slechts heel even mocht de, vanaf startplaats zeven doorgeschoten Rossi, de eerste plaats even overnemen. Daarna bleek het voor Valentino onmogelijk de Ducati nog te achterhalen. Rossi was misschien ook wel wat voorzichtiger dan normaal, want door zijn tweede positie te consolideren pakt hij zijn zevende wereldtitel en maakte hij zijn werkgeven Yamaha enorm blij, want zij zijn nu Wereldkampioen op de vijftigste verjaardag van het merk. Voor Gibernau was het weer pech deze race: hij kwam in aanraking met Nakano en zij gingen beiden onderuit. Hij kon er weinig aan doen, maar weer geen punten!
Rossi krijgt Capirossi niet meer te pakken
De collega Ducati-rijder Checa had ook het licht gezien dit week-end. Hij kroop gedurende de race door het veld naar voren en in de laatste paar ronden vormde hij zelfs een bedreiging voor Valentino Rossi. Op slechts enkele honderden van seconden van elkaar finishten de nummer twee en drie. Een mooie podiumplaats voor Checa was zijn deel. Vierde werd een redelijk presterende Hayden, vijfde werd Melandri, zesde Biaggi, zevende Roberts, achtste Barros, negende Hopkins en tiende was Edwards.