Zoeken

Verslag Marlboro Malaysian Motorcycle GP

Pagina 3

27 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag Marlboro Malaysian Motorcycle GP
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

250 cc

Een spectaculaire race was het niet in de 250cc klasse. De overwinning ging vrij gemakkelijk naar Casey Stoner. Door een valpartij van Pedrosa bij het opkomen van het rechte stuk haalde Stoner kostbare punten binnen voor het kampioenschap. Hij liep een volle 25 punten in en zorgt daarmee voor hernieuwde spanning in de strijd voor het wereldkampioenschap.

Aoyama kwam binnen op een vijfde positie
Ook Dovisioso ging deze race onderuit. Dat zagen we hem dit seizoen nog niet eerder doen, erg jammer. De voorsprong van Stoner op het volgende groepje maakte de race wat mat. Het was vrij snel duidelijk dat hij niet meer te achterhalen was, tenzij hij ten val zou komen of in de problemen zou komen met bandenslijtage. Beiden waren niet het geval en hij reed clean naar de overwinning. De Angelis volgde, ook onbedreigd, op de tweede plaats.
De enige actie kwam van het gevecht tussen Porto, De Puniet en Aoyama. Zij vochten gedurende de race om de laatste podiumplaats. Porto won dit onderonsje en pakte daarmee een mooie derde plaats. Achter hem werd teamgenoot De Puniet vierde, Aoyama vijfde, Barbera zesde, Takahashi zevende, Locatelli achtste, Guintoli negende en Sekiguchi pakte de tiende plaats.