Zoeken

Verslag Alice Motorrad Grand Prix van Duitsland

Pagina 4

4 augustus 2005
Inhoudsopgave
Verslag Alice Motorrad Grand Prix van Duitsland
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

MotoGP

Voor Valantino Rossi was de Grand Prix van Duitsland een cadeautje. Een razendsnelle Sete Gibernau gaf de overwinning, onder grote druk van Rossi, in de laatste ronde uit handen door een te wijde lijn. Rossi lachte in zijn helm en reed gemakkelijk naar zijn achtste overwinning dit jaar! Overigens was deze overwinning een belangrijke stap in de statistieken, want met 76 GP overwinningen heeft Rossi in zijn carriere evenveel overwinningen behaald als Mike Hailwood!

De race was, net als de 125 cc een korte race. Al na vijf ronden crashte John Hopkins zeer hard van zijn fiets, wat resulteerde in een rode vlag. De regelementen van de MotoGP stellen in zo"n geval dat de resterende ronden worden gereden als een nieuwe race. De echte race was daardoor dus vijf ronden korter dan gebruikelijk.
Wederom een overwinning voor Valentino Rossi
Nicky Hayden, die aan leiding lag ten tijde van de rode vlag, moest na de herstart al snel Rossi en Gibernau voor zich laten. De Amerikaan, die dat weekend zijn 22e verjaardag vierde, kon zichzelf daarmee niet het beoogde verjaardagskado geven en moest genoegen nemen met een derde en laatste podiumplaats.
Gibernau ging hard in Duitsland
Biaggi werd vierde op 2,8 seconden van de podium-groep. Vlak achter hem kwam Barros binnen. Beiden hadden een enorm gevecht achter de rug, dat in het voordeel van Biaggi werd beslecht. Nakano werd zesde, zevende werd Melandri, achtste Edwards, negende Capirossi en tiende Tamada.
Edwards kon zijn succeslijn op de Sachsenring niet doorzetten.
Door het wisselvallige presteren van Melandri en de goede prestaties van Biaggi, Gibernau en Edwards is de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap weer helemaal open. Na de zomerstop zullen we daar dan ook het meeste vuurwerk kunnen verwachten.