Zoeken

Verslag Alice Motorrad Grand Prix van Duitsland

Pagina 3

4 augustus 2005
Inhoudsopgave
Verslag Alice Motorrad Grand Prix van Duitsland
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

250cc

De 250cc race in Duitsland was erg mooi om te zien. Pedrosa maakte zijn naam als koploper in het kampioenschap meer dan waar door op een zeer sterke wijze naar de overwinning te rijden.

Met name de openingsfase van de race was spectaculair. Een kopgroep met daarin Lorenzo, Aoyama en Pedrosa vochten om de eerste plaats. Een sterk gestarte Lorenzo probeerde bij dit gevecht Pedrosa te passeren, maar dat moest hij bekopen met een finish in de grindbak. Bij die inhaalactie beschadigde Pedrosa wel zijn uitlaat. Deze stond naar buiten gebogen, waardoor deze zelfs over de grond sleepte in linker bochten. Een spectaculair gezicht, maar blijkbaar had Pedrosa er geen last van gezien het tempo dat hij aan de dag legde.
Niemand kon Pedrosa nog volgen in de tweede helft van de race. De plaatsen twee en drie kwamen terecht bij een constant rijdende Alex de Angelis en Aoyama. Direct achter Aoyama kwamen Dovizioso en Porto over de finish op plaats vier en vijf. De zesde plaats was voor De Puniet, zevende was Stoner, acht Barbera, negen Takahashi en tiende werd Anthony West.