Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

125cc

Het was een korte race in de 125cc klasse, want er werden slechts 20 ronden afgelegd. Een rode vlag situatie na een spectaculaire valpartij van Poggiali zorgde ervoor dat de race werd afgevlagd en Mika Kallio met de overwinning naar huis ging. Geen mooie zege voor de KTM rijder, maar het leverde wel kostbare punten op.

De rode vlag na de valpartij van Poggiali werd overigens gegeven omdat zijn motorfiets op de baan bleef liggen. Omdat bij een rode vlag de racevolgorde van de laatste volledige ronde wordt genomen als einduitslag staat Poggiali gek genoeg wel op een 11e plaats in de einduitslag! Toch nog punten voor hem dus...
Lüthi deed goede zaken op de Sachsenring
De plaatsen twee en drie werden ingenomen door Lüthi en Simoncelli. In de voorgaande ronden hadden zij gevochten met Kallio en Talmacsi. Waarschijnlijk had Talmacsi nog een poging willen wagen om verder naar voren te komen, maar door het onverwacht einde van de race kwam dit er niet meer van. Deze uitslag was dan ook niet goed voor zijn kampioenschap. Door de vele valpartijen op de Sachsenring mist de top tien enkele toppers, die daardoor slechte zaken deden in het kampioenschap. Slechts 25 coureurs haalden de finish.