Zoeken

Dakar 2008 preview.

Pagina 5

31 december 2007
Inhoudsopgave
Dakar 2008 preview.
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Kanshebbers

 Motor  
 Marc Coma  Is vorig jaar vlak voor het einde hard ten val gekomen. moest zijn titel afstaan an Cyril Despres en wil deze uiteraard terug.
 Cyril Despres  Won vorig jaar, had het erg zwaar maar mede door het uitvallen van Marc Coma toch kunnen winnen. Cyril wil proberen weer de titel te pakken.
 Pal Anders Ullevaseter  Vorig jaar vierde geworden wat alweer 2 posities beter was dan 2006 gaat het hem dit jaar weer lukken?
 Frans Verhoeven  Waterdrager van Cyril Despres maar heeft dit jaar minder team orders dan vorig jaar en mag daar waar het kan voor de winst gaan.
 Henk Knuiman  Vorig jaar snelste Nederlander op een elfde positie. Dit jaar zal hij het stokje overnemen van Patrick van Lee en gaat als enige met Aprilia rijden. Doelstelling top 10 halen.
 David Fretigne  Moet het dit jaar weer gaan waar maken afgelopen jaar was niet zijn beste Dakar.
 David Casteu  Staat op gelijke voet als Frans Verhoeven, rijd ook in dienst van Cyril Despres maar ook voor hem gelden de zelfde team orders als voor Frans.
 Mirjam Pol  Zal niet voor de overwinning gaan maar bij het dames klassement is ze er opgebrand om daar nu eindelijk eerste te worden.

De woestijn is zo groot en nog niet alleen.

 Auto  
 Luc Alphand  Kwam afgelopen jaar zeven en een halve minuut te kort om eerste te worden. In 2008 wil hij weer op de hoogste trede staan.
 Stephane Peterhansel  Inmiddels negenvoudig Dakar winnaar zes keer op de motor, drie keer met de auto. Behoort ondertussen tot de inventaris van Le Dakar. Zal hij zijn titel goed kunnen verdedigen?
 Gniel de Villiers  Heeft afgelopen jaar niet kunnen waar maken wat hij in 2006 wel deed met Volkswagen is uit op revanche.
 Carlos Sainz  Bekend uit de WK rally rijdt alweer een paar jaar mee in Le Dakar. Vorig jaar had hij veel problemen waardoor een goede positie er niet meer in zat.
 Carlos Sousa  Vorig jaar vooral in het begin erg sterk rijdend halverwege de rally verliep het wat minder soepel. Wil zijn resultaat drastisch verbeteren.
 Hiroshi Masuoka  Net als Peterhansel een oudgediende binnen de rally. Heeft inmiddels twee Dakar titels opzak en is op weg naar zijn derde.
 Jean-Louis Schlesser  De rebel binnen het veld, rijdt met eigenbouw buggy’s op basis van Ford motoren. Heeft eind 90er jaren twee Dakar titels weten te pakken.
 Robby Gordon  Gaat zijn derde Dakar rijden met de hummer. Vorig jaar wist hij als achtste Dakar te bereiken zijn doel: minimaal top vijf!

Stof overal stof.

 Trucks  
 Vladimir Chagin  Vorig jaar moest hij koste wat het kost voor Stacey blijven. Helaas mislukte dat en kwam hij op zijn kant terecht. Was erg blij met de hulp van Bekx om de navigator die beklemt zat te bevrijden. Dit jaar jaar wordt het zwaar voor hem met de nieuwe regels en zwaardere Kamaz.1
 Hans Stacey  Racey Stacey heeft vorig jaar gedaan wat hij moest doen, na 20 jaar geen Nederlander op de hoogste trede won hij Le Dakar. Dit jaar staat er een ijzerstrek deelnemers veld klaar om zijn titel af te pakken.
 Jan de Rooy  Vorig jaar goed voorbereid maar tijdens de proloog al uitgeschakeld voor de winst. Toen ging zijn motor ook nog is in rook op. Dit jaar geen Daf maar een Ginaf truck met een Iveco motor.
 Gerard de Rooy  Net als zijn vader kreeg ook hij problemen met de motor. Wil graag zijn vader aftroeven door Le Dakar op zijn naam te schrijven.
 Hans Bekx  Deze nuchtere Brabander wil dit jaar weer voor in mee strijden nadat hij vorig jaar aardig wat problemen kende door de touche met Sugawara in de proloog en de vijf uur straftijd die hij later opgeld kreeg.
 Firdaus Kabirov  Tweede man binnen het team van Kamaz. Heeft al 1 titel op zak maar wil absoluut meer.
 Ales Loprais  Aan zijn naam zal het niet liggen, zoon van zesvoudig Dakar winnaar Karel Loprais. Is deze jongen net zo snel in het zand als zijn vader was? Presteerde in 2007 goed maar het kan nog beter, maar dat is onervarenheid.
 Wuf van Ginkel  De bende van Wuf heeft vorig jaar zeer verdienstelijk gereden. Zat steeds goed binnen de top 10 en niet te vergeten de vierde plek achter Loprais.