Zoeken

Test: Kawasaki Z650

Conclusie

24 januari 2020

Als je de Z650 in een paar woorden zou moeten omschrijven dan slaat “perfecte balans” de spijker aardig op z’n kop, juist omdat dit op alle vlakken van toepassing is. De Z650 is de perfecte balans tussen stabiliteit en lichtvoetigheid, de perfecte balans tussen comfort en Denk niet dat je meer waar voor je geld kunt krijgen dan dit sportiviteit, de perfecte balans tussen performance en rijdbaarheid en de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit.

Nu kon dat al van de eerste Z650 worden gezegd en is het dus maar goed dat Kawasaki daar geen ingrijpende aanpassingen heeft gedaan (want heeft niet elk voordeel weer z’n nadeel?), maar wel het algehele niveau van de fiets op een hoger niveau heeft gezet. Ofwel: dezelfde fiets met misschien wel het beste rijwielgedeelte in z’n klasse, uitstekende remmen en een krachtige (maar niet superspannende) 180° Twin, maar dan met de luxe van een premium fiets. Met een prijskaartje van € 7.999,- (€ 6.999,- BE) durven we nu zelfs wel te stellen dat je met de 2020 Z650 in dit segment het meeste waar voor je geld krijgt.

Veel waar voor je geld, goed rijwielgedeelte, goede vering, goede remmen, en nu ook goede Dunlops en TFT kleurendisplay

Veerinstelling achtershock had handiger gekund, geen automatische dag/nacht switch display, blok zou iets levendiger mogen zijn