Zoeken

Dubbeltest: Mash Dirt Tracker 125 en 50

De vierde ronde

8 oktober 2018

Ronde vier. Ik begin toch wel een beetje alternatieve plannen te maken. Stop ik na deze ronde? Stop ik na de volgende? Of juist niet? Het begint al aardig lang te duren. Dijk af, keerpunt, het spring-bruggetje, blinde bocht, nog steeds helemaal niks. Echt maf... als ik weer over het spoor ben zie ik in de verte iets rijden. En het is geen tegenligger, dus het zou nog kunnen ook. Maar waarom zag ik dat dan net nog niet? Als ik iets verder rij, komt het al snel dichterbij. Het is ‘m. En ik haal hem ook echt snel in, wat ik dan ook wel weer bizar vind. Wel vier ronden nodig hebben, maar toch nog zo snel op ‘m Het is een Tracker, dus we rijden 'm als Tracker. Althans, toch een keertje, voor de fotoinlopen als hij dan eindelijk in de buurt is… maar goed, hij is met alle macht aan het proberen plat op de tank zoveel mogelijk snelheid vast te houden, dus hij kijkt niet in z’n spiegels. Mooi zo. Dan kan ik tenminste heel krap langsvliegen als ik ‘m inhaal. En het is nog geen tweehonderd meter van ons beginpunt, dus echt veel scheelt het niet, op de kop af vier ronden, zestig kilometer. Maar het is gelukt.

Wat dit zegt over één van beide machines? Helemaal niks. Dat je dus nog een flinke bak lol kunt hebben met weinig. Dat je dus nog goed je best moet doen om een ‘simpel 50cc’tje’ bij te houden of in te halen. Dat je met alles wel een wedstrijdje kunt houden. Maar ook: dat het eigenlijk best wel heel toffe dingen zijn. 

Want zoals gebruikelijk zijn de grote verhalen naderhand niet van de lucht. Waarbij een van de belangrijkste wel is dat Ed door iedere tegenliggende motorrijder gewoon werd gegroet. En ken je het groeten een beetje, dan weet je ook de doodzonde als je ooit eens een bromfiets aan zou zien voor een motor. Wen er maar aan, het is met de Tracker namelijk aan de orde van de dag.

En terecht. Want kijk nog eens. En nog eens goed. Als je dan eindelijk gewend bent aan het idee dat Mash een motor daadwerkelijk zó in productie brengt, hoe onwijs cool het ding is, dan is er nog maar één ding dat nóg vetter is. En dat is die 50cc. We hebben net beschreven hoe gaaf de Tracker op zich al is, maar realiseer je dan dat de kleine versie op een paar details na echt precies hetzelfde is, dat maakt ‘m tot een winnaar vanaf de start. Sterker, de bromfiets heeft ook nog een kickstarter. Bám.


Voor het plaatje, zeker weten