Zoeken

Vergelijk: Adventure EDS vs. Multistrada 1200 S Granturismo

Conclusie

17 april 2013
Inhoudsopgave
Vergelijk: Adventure EDS vs. Multistrada 1200 S Granturismo
Hermandad
Lente? Erwtensoep zul je bedoelen
Comfortabel knallen
KTM 1190 Adventure EDS
Ducati Multistrada 1200 S Granturismo
Elektronica
Conclusie
Technische gegevens

KTM 1190 Adventure vs. Ducati Multistrada 1200 S Granturismo

“De Koning is dood, Lang leve de Koning,” is een uitspraak die meer dan van toepassing is bij deze nieuwe generatie ‘allroads’, die nog wel het uiterlijk hebben van een allroad maar onderhuids de genen van een supersport hebben meegekregen en daarmee Ducati Multistrada 1200 S Granturismoeigenlijk de nieuwe generatie supersports zijn. Motoren die ten opzichte van die échte dikke supersport misschien niet zo op het randje zijn,maar wil je dát potentieel benutten dan zal je toch echt het circuit op moeten gaan.

Op straat gelden nu eenmaal andere wetten, waar deze twee ‘allroads’ heer en meester in zijn. Zowel de Adventure EDS als de Multistrada 1200 S Granturismo beschikken over een motorblok dat potent genoeg is om in derde versnelling nog spontaan het voorwiel te liften, een rijwielgedeelte dat strak genoeg is om ook snelle bochten op te vreten en bovendien uitblinkt in het krappe werk en voldoende elektronica waar menig supersporter jaloers op kan zijn.

Kiezen tussen de KTM Adventure EDS en de Ducati Multistrada 1200 S Granturismo is dan ook geen sprake van kiezen tussen een winnaar en een verliezer. Beide fietsen staan sportief gezien op een ontzettend hoog niveau,waarbij de Ducati over een nét wat krachtiger motorblok en sportievere vering beschikt, en bovendien KTM 1190 Adventure EDSin deze Granturismo uitvoering ook nog eens is aangekleed met een uitgebreid pakket met onder andere een übergrote kofferset, valbeugels, mistlampen en een hoger windscherm. De KTM heeft daarentegen een uitgekiend uitgebalanceerd geheel en is bovendien met een prijskaartje van net geen zeventienduizend ruggen een flink stuk goedkoper dan z’n Italiaanse concurrent.

Geen wonder dat de agenten van Wegmisbruikers voor dit jaar uitgerekend voor deze twee motoren hebben gekozen. Mocht je dit jaar in je spiegel een Adventure of Multistrada verdacht hard zien naderen, ga dan maar gerust van het gas. Niet alleen heb je waarschijnlijk geen schijn van kans, maar het zou maar zo een van de twee Wegmisbruikers kunnen zijn…