Zoeken

Introductie: Dunlop Sportsmart 2

Conclusie

3 oktober 2013
Inhoudsopgave
Introductie: Dunlop Sportsmart 2
Circuit
Gorges du Tarn
Conclusie
Fabrieksbezoek

Dunlop SportSmart 2

De nieuwe Sportsmart 2 is geen revolutie, wel een goede evolutie. Het gebruik van nieuwe productietechnieken (zie kader) heeft geleid tot een band die volgens Dunlop op vier punten significant beter is dan zijn voorganger: meer grip in droog en nat, betere wendbaarheid, meer comfort en meer stabiliteit op hoge snelheid.

In mijn 1-op-1-vergelijking heb ik gevonden dat de grip vergelijkbaar is, evenals het comfort. De verschillen waren voor mij in ieder geval te klein om te voelen. Het échte voelbare verschil tDunlop SportSmart 2ussen de twee banden is voor mij de snelheid en stabiliteit bij insturen, en het betere gevoel bij rijden op nat wegdek. Het belangrijkste resultaat hiervan is dat mijn vertrouwen in wat de band aankan, is gegroeid, waardoor zowel mijn snelheid als mijn rijplezier zijn verhoogd. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om te doen is. Deze band is wat mij betreft een aanrader voor sportieve straatrijders die ook (regelmatig) willen vlammen op het circuit.

De oude band wordt vanaf deze week vervangen door de Sportsmart 2, voor dezelfde bruto verkoopprijs. Mocht je nog ergens een aanbieding vinden voor de oude Sportsmart, dan is dat ook het overwegen waard. Dat is namelijk ook nog steeds een overtuigende band.

  • geeft vertrouwen, goede grip in droog en nat, stuurt neutraal
  • ze liggen (nog) niet onder m'n eigen fiets