Zoeken

Introductie: Suzuki GSX1250FA

Déjà vu

23 maart 2010
Inhoudsopgave
Introductie: Suzuki GSX1250FA
Anders.. of toch niet
TE
Gladjes
Herkenbaar
Conclusie
Accessoires
Technische gegevens

Een kleinere uitvoering was er al, dus waarom niet een grote broer. Het vult een 'gat' in het segment van Suzuki en om de spullen zijn er al voor in huis. Het zou zo maar de gedachte kunnen zijn geweest voor de totstandkoming van de GSX1250FA: Suzuki's nieuwe sportieve toermotor. 

Suzuki GSX1250FAHet begint de laatste jaren bijna op een vast gegeven te lijken: in de eerste paar maanden van het nieuwe jaar houdt Suzuki een introductie van één – of meerdere – nieuwe modellen op Spaans grondgebied. Dit jaar vormt geen uitzondering. En met Girona als uitvalsbasis is het tevens geen onbekend gebied. De noord Spaanse stad – gelegen ten noorden van Barcelona - was afgelopen jaren niet alleen het start- en aankomstpunt voor de V-strom Adventure Tour van Suzuki, in 2007 was de omgeving van Girona tevens het decor voor de introductie van de toen nieuwe Bandit familie. Blijkbaar bevalt het Suzuki goed in het Catalaanse land – en geef ze eens ongelijk – want afgelopen week was Cataluña wederom het decor voor een introductie van een nieuw Suzuki model.

Het is echter niet alleen de omgeving wat een déjà vu gevoel brengt. De motor in kwestie – de GSX1250FA – wekt dezelfde gevoelens op. Suzuki plaats haar nieuwe – volgens eigen zeggen – ultieme sportieve toermotor in haar ‘Street’ segment. Al met de presentatie van de GSX1250FA en bij de achtergrond informatie bij elkaar zoeken voor de introductie, komt de overeenkomst met de introductie in 2007 steeds weer terug. De GSX1250FA doet namelijk wel erg veel denken aan de grote bandiet, zowel qua innerlijk als uiterlijk. Onbevooroordeeld als we zijn rest ons niks anders te doen en te ervaren of het een herhaling wordt… of toch niet.

Suzuki GSX1250FA

Tekst: Edwin Loos
Foto's: Markus Jahn (Suzuki)