Zoeken

Introductie: Honda CBF600 (S)

Pagina 6

5 december 2007
Inhoudsopgave
Introductie: Honda CBF600 (S)
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

Conclusie

CBF600S
Het is geen gemakkelijk categorie waar de Honda CBF600 zich in bevindt. De concurrentie in dit segment is groot, maar ook van groot belang voor veel merken. Het zijn namelijk de motorfietsen waar er veel van verkocht worden. De verschillen- de merken proberen dan ook een zo'n compleet mogelijke motor neer te zetten voor een scherpe prijs. Met de CBF600 heeft Honda zeker een motorfiets die aan deze 'voorwaardes' voldoet. Dat deed de 'oude' al, maar deze nieuwe versie waarschijnlijk nog meer. Veel hoefde daar niet voor veranderd te worden, maar Honda heeft toch behoorlijk uitgepakt. Een moderner motorblok, nog meer instelmogelijkheden en vooral nog makkelijker te rijden.

CBF600SEasy is inderdaad het toverwoord wat waarschijnlijk nog beter bij de CBF600 past dan de kreet 'Just fit'. Bij het opstappen rij je weg alsof je nooit anders hebt gedaan. Iets wat wel vaker bij Honda het geval is. De CBF600 is vriendelijk en stuurt verschrikkelijk gemakkelijk. Er is zowel onder als bovenin - en alles daartussen - voldoende trekkracht aanwezig om gemakkelijk rond te rijden. Maar misschien ligt ook net in het gemakkelijke juist een beperking. Met name voor de meer ervaren rijder. Er is zeker sportief te rijden of veel uit de CBF600 te halen, maar omdat het zo gemakkelijk en vriendelijk gaat zou je misschien 'uitgekeken' kunnen raken. Belangrijke doelgroepen voor de CBF600 zijn onder andere vrouwen, beginnende motorrijders en heropstappers en voor die groepen kan de Honda zeker geven wat ze willen hebben. 

Het is maar net wat je met de motor wilt en waarvoor je haar gaat gebruiken. Voor dagelijks gebruik en/of veelzijdigheid is het zeker een surprise die je wilt krijgen voor Sinterklaas. En met € 8340,- voor de S-versie inclusief ABS is het ook nog een betaalbaar Sinterklaas cadeautje, dat niet veel onder doet voor de concur- rentie.

  • 'Easy'
  • Stuur- en rijeigenschappen
  • Remmen


  • Te 'easy'?
  • Bar weinig