Zoeken

Introductie: Honda CBF600 (S)

Pagina 3

5 december 2007
Inhoudsopgave
Introductie: Honda CBF600 (S)
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

Easy

CBF600S

'Just fit' benadrukte de filosofie voor de CBF600 van het vorige model. Een motorfiets voor veel verschillende mensen en inzetbaar voor veel verschillende doeleinde. Niet allen vanwege de rij- en stuureigenschappen, waardoor zowel beginnende motorrijders als al meer ervaren rijders zich aangetrokken voelden tot de CBF600, maar ook dat door de instelmoge- lijkheden van bijvoorbeeld zadel en windscherm de motor naar eigen wens was aan te passen. Bij de nieuwe CBF600 is deze filosofie gebleven, en zo ook de instelmogelijkheden.

Het zadel is nog steeds in hoogte aan te passen. Daarnaast is deze nog wat smaller geworden om de motor nog toeganke- lijker te maken voor de wat kleinere onder ons. En vooral voor mensen met kleine handen zijn ook de rem- en koppelings- hendel aangepast. Ze zijn weliswaar niet instelbaar, maar door 'geknikte' hendels te gebruiken staan ze dichter bij het stuur. Het windscherm is nog wel in hoogte verstelbaar. Behalve de al bekende instelmogelijkheden bij de oude CBF600 is er voor het 2008 model nog één bijgekomen. De 41mm conventionele voorvork is nu ook instelbaar met betrekking tot de veervoor-spanning. De motor is zo nog beter naar eigen wens aan te passen.

CBF600_3_2.jpgDe complete vernieuwing van de CBF600 heeft er voor gezorgd dat het drooggewicht van de motor met acht kilo is afgenomen. Het compactere motorblok en aluminium frame dragen daar voornamelijk aan bij. Het zwaar- tepunt is hierdoor ook verschoven. Samen met het lagere gewicht moet dit onder andere de manoeuvreer- baarheid en stuureigenschappen ten goede komen.

Naast 'Just fit' is er voor 2008 nog een nieuwe kreet bijgekomen: 'easy'. Niet alleen omdat er een nieuwe middenbok is gemonteerd om de motorfiets hier gemakkelijk op te zetten, maar dat door alle vernieuwingen en aanpassingen de CBF600 gemakkelijk te berijden moet zijn en nog meer mensen moet aanspreken. De CBF600 moet voor vele doeleinden gemakkelijk te gebruiken zijn. En niet geheel onbelangrijk - gelet op de vele concurrenten in dit segment - voor een 'gemakkelijke' prijs.

Geheel gemakkelijk de verpakking van deze surprise doorspitten valt in ieder geval niet mee. Zoveel veranderingen en vernieuwingen, maar het gaat om wat er in die verpakking zit, of beter gezegd in dit geval wat het resultaat is. Een cadeautje van Sint wat je de volgend jaar met Sinterklaas met liefde aan iemand anders slijt, of waar je zelf erg blij van wordt? In het Spaanse Montbrio del Camp verruilden we ons zwarte pieten pak voor ons motorpak om daar met het "cadeautje" te gaan rijden, de tophalf versie met ABS in ons geval.