Zoeken

WSBK 2006 - Valencia

Pagina 4

25 april 2006
Inhoudsopgave
WSBK 2006 - Valencia
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Superstock FIM CUP 1000

De European Superstock is een klasse waarin gereden wordt met nagenoeg standaard motoren. Deze staan dus in feite nog dichter bij de straatfietsen dan de Superbikes die van allerhande lichte materialen en technische snufjes zijn voorzien. In de Superstock 1000 zien we een groot aantal Suzuki"s, Yamaha"s, Kawasaki"s, vier MV Agusta"s en slechts een drietal Honda"s. Valencia was de eerste race en in de trainingen hadden Luca Scassa (EVR Corse Ormeni Racing) en Ayrton Badovini (Biassono Racing) laten zien met de MV Agusta"s snel te kunnen zijn. Maar ook Alessandro Polita (Celani Suzuki Italia Team), Ivan Silva (d"Antin MotGP Kawasaki) en Denia Sacchetti (PSG-1 Corse Kawasaki, hetzelfde team als dat van Walker, Nieto en Laconi) waren snel.

Opvallend was dat gedurende de trainingen veel verschillende rijders bovenaan de tijdslijsten stonden. Zo was bijvoorbeeld Sepp Vermonden (Dirk Van Mol Racing) in de eerste vrije training 13de, in de eerste tijdstraining 18de, in de tweede vrije training 7de en in de tweede kwalificatie uiteindelijk 17de. Het was Ivan Silva die de Kawasaki ZX10-R op de pole zette, opmerkelijk want hij deed mee met een wildcard! Op de tweede plek stond Luca Scassa (MV Agusta) voor Alessandro Polita (Suzuki) en Ayrton Badovini (MV Agusta) en zo stonden er dus twee MV"s op de eerste startrij. De Nederlanders Leon Bovee (Piet Geluk Racing) en Allard Kerkhoven (Oliveira Suzuki, met een gebroken enkel!) kwalificeerden zich als 32ste en 33ste.

Rocamora (YZF-R1) en Scassa (MV Agusta) streden om de plaatsen 4 en 5. Op de achtergrond Saltarelli (73, 10de) en Sacchetti (11, 6de).

De race ging voortvarend van start voor Alessandro Polita, Loic Napoleone (vanaf de derde startrij - beide op een Celani Italia Suzuki) en Alex Martinez (PMS Corse Kawasaki). Ook Ivan Silva (d"Antin MotoGP Kawasaki) en Luca Scassa (EVR Corse Ormeni Racing) zaten er goed bij. Sepp Vermonden kwam na één ronde door als 16de, Allard Kerkhoven als 29ste en Leon Bovee als 35ste. Er ontstond een mooi gevecht tussen Polita, Silva en Napoleone om de koppositie, echter in de derde ronde moest Napoleone zijn strijdlust bekopen met een buiteling in de grindbak.

Ayrton Badovini (MV Agusta) schoof zodoende door naar de derde plek. Het gevecht om de kop ging daarna ronden lang tussen Polita en Silva waarbij duidelijk was dat de Suzuki van Polita over meer topsnelheid beschikte. Daarachter werd gestreden door Alex Martinez (PMS Corse Kawasaki) en Sheridan Morais (EMS Racing Suzuki) om de plaatsen vier en vijf. Luca Scassa, die als tweede getraind had maar minder goed weg was gekomen bij de start, rukte op en reed halfweg de race de snelste ronde met de MV. Jammer genoeg ging hij tijdens zijn opmars drie maal wijd (is uit, toch?) anders had een hogere klassering er zeker ingezeten.

Na een vreemde actie van Polita, alsof hij Silva liet passeren, kwam diezelfde Silva weer aan kop. Enrique Rocamora (RG Team Yamaha en teamgenoot van Mauro Sancchini die in de Supersport rijdt) was ondertussen opgeklommen naar plek 4 met achter zich Luca Scassa op de MV Agusta. Denis Sacchetti (PSG-1 Corse Kawasaki) reed zich middels een opmars naar de zesde plaats.

Alessandro Polita en Ivan Silva vochten ronden lang om de overwinning.

Het duel aan de kop werd uiteindelijk beslist door Alessandro Polita die de snelheid van de Suzuki uitbuitte tegenover die van de Kawasaki van Ivan Silva. Ook liet hij in de 12de ronde de snelste rondetijd noteren. Derde man op het podium was Ayrton Badovini op de MV Agusta en dat mag een mooie prestatie genoemd worden. De plaatsen vier en vijf werden verdeeld tussen Rocamora en Scassa terwijl Sacchetti plek zes wist te behouden net voor Morais. Corti en Martinez verdeelden de plekken acht en negen met de teamgenoot van Martinez, Saltarelli op plek tien. Allard Kerkhoven wist met zijn gebroken enkel de race uit te rijden en finishte als tweeëntwintigste terwijl Sepp Vermonden, die nog een uitstapje in het grind maakte na een remfout, als zevenentwintigste de race voltooide. Leon Bovee haalde de finish niet, hij reed na zes ronden de pits binnen.

Uitslag Superstock FIM CUP 1000 - Valencia:

 Pos. 
 Rijder 
 Merk/Team 
 Punten 
 1   Polita A.   Suzuki GSX1000 K6/Celani Suzuki Italia   25 
 2   Silva I.   Kawasaki ZX 10R/D"Antin MotoGP   20 
 3   Badovini A.   MV Agusta/Biassono - Unionbike   16 
 4   Rocamora E.   Yamaha YZF R1/RG Team   13 
 5   Scassa L.   MV Agusta/EVR Corse Ormeni Racing.   11 
 6   Sacchetti D.   Kawasaki ZX 10R/PSG-1 Corse   10 
 7   Morais S.   Suzuki GSX1000 K6/EMS Racing   9 
 8   Corti C.   Yamaha YZF R1/Yamaha Team Italia   8 
 9   Martinez A.   Kawasaki ZX 10R/PMS Corse   7 
 10   Saltarelli S.   Kawasaki ZX 10R/PMS Corse   6 
 11   Baiocco M.   Yamaha YZF R1/Umbria Bike   5 
 12   Cooper R.   Honda CBR 1000RR/MS Racing   4 
 13   Dell"Omo D.   Suzuki GSX1000 K6/Team Cruciani Moto   3 
 14   Chiarello R.   Kawasaki ZX 10R/Lightspeed Kawasaki Supp.   2 
 15   Dionisi I.   Yamaha YZF R1/Team Trasimeno   1 
 22   Kerkhoven A.   Suzuki GSX1000 K6/Oliveira Suzuki   - 
 27   Vermonden S.   Suzuki GSX1000 K6/Racing Dirk Van Mol   - 
 28   Van Bael E.   Suzuki GSX1000 K6/SRC Racing   -