Zoeken

WSBK 2006 - Qatar

WSBK 2006 - Qatar

27 februari 2006
Inhoudsopgave
WSBK 2006 - Qatar
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

Inleiding

Alle deelnemers aan het WK SBK en SS.

Waar in Nederland de temperatuur niet boven de twee graden kwam, werd op het zonovergoten circuit van Losail in Qatar de eerste wedstrijd verreden voor het dertien ronde tellende WK Superbike en Supersport. De eerste echte kracht- meeting buiten alle testdagen die de teams de afgelopen maanden hebben gereden. Kan Toseland net zo goed overweg met de vier cilinder Winston Ten Kate Honda, zoals hij dat met de twee cilinder Fila Ducati kon? Gaat Troy Corser zijn titel prolongeren?

Hoe gaat Troy Bayliss het doen op de Ducati, nadat hij zijn geluk heeft beproefd in de MotoGP? Allemaal vragen die we pas aan het einde van het seizoen kunnen beantwoorden. Met een hele rits ex-coureurs uit de MotoGP dit jaar belooft het een seizoen vol actie te gaan worden. Omdat we buiten Europa rijden moeten we nog even geduld hebben voordat we de EK Superstock en FIM cup 1000 in actie kunnen zien. Vanaf 23 april zijn zij aan de beurt in Spanje tijdens de derde ronde van het WSBK in Valencia.

Een opvallende verschijning aan de start van Qatar was ex MotoGP rijder Alex Barros, met zijn fluorescerende gele Honda is hij in het startveld niet te missen. Maar ondanks de fel gekleurde motor viel er nog iets op. Barros reed weer met zijn vertrouwde Shark helm. Door een contract met Camel en Suomy moest Barros in de MotoGP met een Suomy helm rijden, hierdoor werd de icoon van Barros “het konijnâ€ÃƒÆ’‚ geschrapt. Maar Barros is weer terug bij Shark en bij zijn konijn.
Barros zijn lucky Bunny.