Zoeken

World Superbikes Assen: Superstock 1000/600 + GSX-R cup

Pagina 2

2 mei 2007
Inhoudsopgave
World Superbikes Assen: Superstock 1000/600 + GSX-R cup
Pagina 2
Pagina 3

Niet ten Napel maar Antonelli

Helaas géén Wilhelmus.

Wél een polepositie én snelste ronde,
géén overwinning voor Roy ten Napel.

Het had zo mooi kunnen zijn en de vooruitzichten waren goed. Roy ten Napel was in alle drie de trainingen snel geweest en mocht na de tweede kwalificatie vanaf polepositie vertrekken. Maar daar ging het misschien al mis. Zijn start was niet écht goed en dan loop je het risico dat je het slachtoffer wordt van een ander z"n ellende, en dát gebeurde ook. In die eerste ronde, terwijl Roy ten Napel achter Danilo Colucci reed, kreeg de machine van Colucci in Duikersloot problemen waardoor ten Napel hem moest ontwijken. Hierdoor raakten ze elkaar, raakte Roy van de baan maar kon hij zijn race vervolgen vanaf de negentiende(!) positie. Dát deed hij dan ook ontzettend goed want als een wervelwind raasde hij door het veld naar voren, reed daarbij in de achtste ronde de snelste tijd in de race en werd uiteindelijk zesde, 7 seconden achter de winnaar en dat is géén schande.

Geen goede start en een uitwijkmanoevre wierpen kanshebber Roy ter Napel
terug naar een 19e plek. Hier achter Barone (31) en La Marra (47).

 Roy ten Napel:

Mijn start was niet super maar ook niet slecht te noemen. Daarna ging de motor van Colluci kapot waardoor ik naar buiten dreef en naast de baan kwam. Al met al een heel dubbel gevoel. Ik heb daarna een geweldige inhaalrace gereden en wist van een negentiende naar een zesde plaats te komen en reed toen de beste rondetijd van de race. Ik sta nu vierde in het klassement met 40 punten en heb 12 punten achterstand wat in dit veld niet makkelijk wordt om goed te maken maar ik ga het zeker proberen.

Het gevecht aan kop van het veld. Barrier (20) voor winnaar Antonelli (8) en Berger (21).

Wél goed weg bij de start was Sylvain Barrier (Coutelle jr. Team Yamaha) die er met Maxime Berger (Team Trasimeno Yamaha), Andrea Antonelli (Team Italia Megabike AX 52 Honda) en de in de zesde ronde aangesloten Greg Black (Politas Racing Yamaha) een schitterend gevecht om de overwinning van maakten. Deze vier voerden een mooie show op voor het overgebleven publiek. Toen in de negende ronde Maxime Berger te ruim de Ruskenhoek in ging was zijn kans op de overwinning verkeken en ging het om de overwinning tussen Antonelli en Barrier. Maar Barrier kon geen vuist meer maken en Antonelli pakte met nog geen twee tienden van een seconde de overwinning, Sylvain Barrier werd tweede, Maxime Berger derde en Greg Black vierde.

Achter de kopgroep was een spannend gevecht om de vierde plaats
aangevoerd door Michele Magnoni (119).

De teamgenoot van ten Napel, Branko Srdanov vertrok van een negentiende startplek en werd twintigste in de race. Mark ten Napel kwam van een éénendertigste startplek naar een negenentwintigste in de race. Voor de volledige uitslag

Volgende race: 13 mei - Monza, Italië.

Foto"s: Vincent Burger