Zoeken

Voorbeschouwing WSBK 2006 - Monza, Giro Quattro!

Pagina 2

3 mei 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing WSBK 2006 - Monza, Giro Quattro!
Pagina 2

Blijft Charpentier winnen?

Drie races, drie maal winst voor Sébastien Charpentier. Het lijkt ééntonig maar de man is gewoon goed en, niet te vergeten, het team. Daar valt of staat natuurlijk veel mee. Kijk maar Gianluca Nannelli en Didier Van Keymeulen. Zij waren niet tevreden met de gang van zaken binnen respectievelijk het Kopron EDO racing en Bikersdays Moto 1 team en stapten op. Nannelli treedt wederom aan als vervanger van de geblesseerde Chili en zal naar verluidt ook het verdere seizoen deel uitmaken van het DFX-Treme team, Van Keymeulen echter heeft nog geen onderdak bij een ander team gevonden en het team heeft nog geen andere rijder opgegeven. Curtain in de achtervolging... Kevin Curtain is van de mannen die achter de rug van Charpentier om punten strijden de meest constante geweest. Hij scoorde drie maal een tweede plaats en staat zodoende ook tweede in de tussenstand. De Yamaha YZF-R6 is snel en betrouwbaar en, zeker in handen van Curtain, een geducht wapen. Het is wachten op het moment dat de Yamaha écht partij kan geven.

Kevin Curtain is al drie wedstrijden in de achtervolging.

 Danish Power!
Robbin Harms, vorig seizoen al goed voor enkele leuke uitslagen, is ook constant maar het ontbreekt hem nog aan wat snelheid om echt hoog te eindigen. Eén vijfde en twee zesde plaatsen zetten hem wel op de derde plaats in de tussenstand. Hij kan het!

Broc "from down under" Parkes
De tweede man uit het Yamaha Germany Motors team en misschien wel net zo snel als teamgenoot Curtain. Runner-up in 2004. Kwam in Qatar niet tot scoren maar pakte op Phillip Island een derde en op Valencia een vierde plaats. Als Parkes is warm gedraaid doet hij mee voor de podium plaatsen.

Yoann Tiberio
"Coming man" uit Frankrijk. Vorig seizoen tweede in de European Superstock 600. Een nul score in Qatar, een vierde op Phillip Island, waar hij een tijd mee streed voor een podiumplaats, en een zesde op Valencia. Teamgenoot van de altijd strijdende Katsuaki Fujiwara, die een highsider had op Qatar en niet startte in Phillip Island (polsblessure), waar hij een goede leermeester aan heeft, watch him...

Tiberio heeft talent, maar zo gaat het hem niet lukken!

 Javi Fores De verrassing van Valencia, buiten de gediskwalificeerde Jordi Torres. Ging vorig seizoen op de Alstare Corona Soes niet echt lekker, werd uiteindelijk zesde. Kan dit jaar op de nieuwe YZF-R6 van SLM racing voor leuke resultaten zorgen.

Fores heeft met de nieuwe YZF-R6 een geducht wapen in handen.

 Kenan Sofuoglu Werd vorig seizoen net geen kampioen in de FIM CUP Superstock 1000, dat werd Didier Van Keymeulen. Zit dit jaar, jammer genoeg voor Jurgen v.d. Goorbergh, in het zadel van de tweede Winston Ten Kate Honda CBR600RR, en dat zit goed! Zolang je er op blijft zitten en dat gaat nog niet helemaal naar wens bij de jonge Turk. Als hij er op blijft is hij een podium kandidaat.

Zo zien we Kenan Sofuoglu liever niet meer...

 En verder..? We hebben nog Josh Brookes, ook zo"n snelle Aussie, op de Manilla Grace Ducati 749R (nieuwe sponsor van SC Caracchi) die redelijk mee kan komen. De Yamaha Italia rijders Roccoli en Vizziello komen in het ritme en zullen, als men de YZF-R6 net nog wat sneller weet te krijgen, verder voorin te vinden zijn.

De jonge Australiër Brookes doet het goed op de Ducati 749R.

En Barry "Bazza" Veneman... een aanvaring met Nannelli op Qatar en een lekke band op Phillip Island gooiden tot dusver roet in het eten. Op Valencia ging het beter en werden de eerste punten gepakt, die druk is er af. Nu meedoen voor hogere klasseringen, de Hoegee Pioneer Suzuki lijkt snel genoeg.

Van Bazza kunnen we nog wel wat vuurwerk verwachten.

 En...

Yamaha Racing Support op Monza!
Was het eerder al de bedoeling dat het Yamaha Racing Support team met Vesa Kallio aan het WK Supersport zou deelnemen, naar nu bekend is geworden zal het team in ieder geval aan de start staan op Monza!
Vesa Kallio

 Herman Goulooze: - Algemeen manager van Yamaha Racing Support Nederland -

Het zat ons begin dit jaar niet echt mee om een start te verwerven in het WK Supersport. De aanvankelijke toezegging gaven aan dat het team van Yamaha Racing Support met onze Finse rijder Vesa Kallio een permanente start zou krijgen in 2006. Toen we echter te kennen gaven dat we Quatar en Philip Island liever zouden laten schieten, werden we zo van de lijst gewipt. Er waren immers meer dan voldoende teams die de volledige cyclus wilden rijden, inclusief de overzeese wedstrijden, en dus waren wij exit. Nu er een permanent team uitvalt in Monza vanwege een geblesseerde rijder, is het onze beurt om aan te schuiven. Vooral ook fantastisch voor Vesa, want hij is er dit jaar op gebrand om z’n kunnen ook op WK niveau te kunnen tonen. Het ONK en IDM bleven in zin ogen toch reserve programma’s. Met deze, hetzij voorlopig eenmalige start, denk ik dat z’n motivatie alleen maar verder zal stijgen. Zouden er in het verloop van het WK seizoen teams incidenteel of definitief uitvallen, dan hebben wij de toezegging van de promotor dat wij die plaats in kunnen nemen.

Op 7 mei weten we meer...