Zoeken

Voorbeschouwing SBK Monza + trainingen dag één

Pagina 2

7 mei 2005
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing SBK Monza + trainingen dag één
Pagina 2

Trainingen: dag eén

Superbikes:
Inmiddels zijn de eerste trainingen verreden en échte verrassingen zijn er niet. De Alstare Corona Suzuki coureurs Troy Corser en Yukio Kagayama zijn wederom de te kloppen mannen, waarbij Troy met een tijd van 1"47.878 een gaatje heeft van 2.4 tienden van een seconde ten opzichte van Kagayama, 1"48.113.

Heel dicht achter Kagayama vinden we de eerste Winston ten Kate Honda van Karl Muggeridge met een 1"48.203, een verschil van nog geen tiende! Op de vierde plek vinden we de eerste Ducati en die is niet van Toseland of Laconi, maar van Gianluca Nannelli die 6 tienden achter "Muggas" zit. Vervolgens komen daarachter James Toseland op de fabrieks Ducati op de 5de stek en Chris Vermeulen op de tweede Winston ten Kate Honde op een 6de, op 1sec. van Corser.

Gelukkig wist Garry McCoy zijn Petronas nog op een 15de plek neer te zetten, dit in tegenstelling tot de 23ste tijd van Steve Martin. De "private" MV Agusta van Mazzali Racing met aan de clip-on"s Andrea Mazzali staat na deze eerste trainingsdag op een 30ste plaats. '

Supersport:
Eigenlijk geldt hier hetzelfde verhaal alleen gaat het hier om de Winston ten Kate Honda coureurs Sébastien Charpentier en Katsuaki Fujiwara. Direct gevolgd door Kevin Curtain op Yamaha, daarachter zit een gaatje van 5 tienden naar Michel Fabrizio op de Megabike Honda.

Opvallend is misschien de 6de tijd van Simone Sanna, oud teamgenot van Jurgen v.d. Goorbergh, op de Improve Racing Honda. Met een 8ste tijd zit Alessio Corradi, de "vervanger" van Jurgen op de Selmat Ducati, er overigens ook redelijk bij op 2.3 seconde achter snelste man Charpentier. Met een voorlopige 16de tijd is Barry Veneman nog niet op dreef, hij zit met een tijd van 1"55.542 op 3.5 seconde van de kop, Jarno Jansen staat na de eerste dag 20ste met 1"56.151.