Zoeken

Verslag SBK Lausitz-Eurospeedway

Pagina 2

14 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Lausitz-Eurospeedway
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

Trainingen

Superbikes: De vrije trainingen op vrijdag lieten al zien dat Lorenzo Lanzi - gepromoveerd van het SC Caracchi naar het Xerox Ducati fabrieksteam - zich goed voelde op de fabrieks Ducati 999 en er veel zin in had. Hij noteerde een derde tijd achter teamgenoot - en nog steeds wereldkampioen - James Toseland en Winston-ten Kate rijder Chris Vermeulen. Troy Corser had wat last van chatter met zijn Alstare Corona Suzuki en zette een vijfde tijd neer. Noriyuki Haga - smaakmaker in Assen - wist een zesde tijd te klokken. Opvallend was het weer goede presteren van Steve Martin op de Petronas FP1, hij liet de achtste tijd afdrukken. Ook goed was de tiende tijd van "wildcard" rijder Michael Schulten. De inmiddels 42-jarige coureur uit Bottrop wist met een Van Zon-Honda Fireblade van het team Alpha Technik een hele nette tiende tijd te realiseren! Ook oudgediende Ralf Waldmann - en teamgenoot van Schulten - deed het prima met een zeventiende tijd.

Michael Schulten op de Van Zon Honda van Alpha Technik.
De kwalificatie gaf een ietwat andere volgorde met dezelfde coureurs. "Chriz" Vermeulen noteerde de snelste tijd vóór Troy Corser, Noriyuki Haga en Lorenzo Lanzi. Schulten wist zijn tiende tijd vast te houden, maar Waldmann kwam niet verder dan een 22ste plaats. Supersport: Na in Assen het kampioenschap te hebben behaald zou je kunnen verwachten dat Sébastien Charpentier het wat rustiger aan ging doen. Niets was echter minder waar, hij liet in zowel de vrije- als de kwalificatie trainingen zien mee te willen doen voor de overwinning en trainde als snelste. Kevin Curtain is één van die mannen die op de tweede plaats in de eindstand aast en noteerde ook tweemaal een tweede tijd met Fabien Foret direct achter zich, een derde tijd dus. Opvallend in zowel de vrije- als kwalificatie training waren de vijfde en zesde tijd van Arne Tode, evenals Schulten en Waldmann op een Van Zon Honda.
Arne Tode, Van Zon Honda, zou het ook in de race goed doen.
Ook goed was de prestatie van Robbin Harms, hij trainde een zesde en vijfde tijd. Met een achtste en tiende tijd trainde Michel Fabrizio niet super, hij had duidelijk last van zijn blessure, opgelopen tijdens de race in Assen. Jarno Jansen van het Suzuki Team Nederland trainde een vijftiende en zestiende tijd, Jarno v.d. Marel - die wederom de geblesseerde Barry Veneman mocht vervangen na zijn goede presteren in Assen - trainde tweemaal als 27ste.