Zoeken

SBK training Valencia - tweede dag.

SBK training Valencia - tweede dag.

29 maart 2006
Inhoudsopgave
SBK training Valencia - tweede dag.
Pagina 2

Superbikes - Bayliss weer snelste

De tweede dag van de SBK test in Valencia was niet zo warm als maandag, maar bood toch goede omstandigheden voor de coureurs om hun testwerk te verrichten. Er stond een zachte wind waar de rijders geen last van hadden. Ook deze dag was Troy Bayliss, de klassementsleider, de snelste van het hele veld met een tijd van 1"34.987. Een tweede tijd was er voor, wederom, Troy Corser. Die wist zijn tijd weliswaar met zo"n halve seconde te verbeteren, maar bleef ook die halve seconde achter op Bayliss. Troy had wat pijn aan z"n pink van de rechterhand bij het aantrekken van de handschoenen, maar ondervond geen hinder tijdens het rijden. Gedacht wordt dat hij toch een breuk(je) heeft opgelopen tijden zijn val op Phillip Island.

Bayliss weer snelste, ondanks een schuivertje...

Troy Bayliss:

Het ging wéér goed eigenlijk! De baan was niet slecht in de ochtend en ik reed een 1"34.9 en dat was prima. In de middag deed ik een racesimulatie die qua tijden vergelijkbaar was met die van vorig seizoen, maar toen was het warm en winderig. Tegen het eind, toen ik een paar snelle ronden reed op een zachte compound voorband, had ik een kleine crash. Ik verloor het voorwiel door wat olie op de baan, maar ik ben oké. We zullen zien hoe het morgen (vandaag, red.) gaat als ik mijn tijden wil verbeteren, maar het belangrijkste is een lange run maken aan het eind van de middag als voorbereiding op de race hier in april.

Noriyuki Haga wist een derde tijd op de klokken te zetten en gaf maar 0.047 seconde toe op Corser. Andrew Pitt had het een stuk moeilijker, hij kwam niet verder dan een tiende tijd. Chris Walker liet zien dat de tijden van maandag geen verrassing waren want nu was hij goed voor een vierde tijd. Zo stonden er dus vier merken op de eerste vier plaatsen. "

Haga geeft de R1 de sporen, een derde tijd als beloning.

De teamgenoot van Corser, Yukio Kagayama en de teamgenoot van Walker, Fonsi Nieto waren vijf en zes en de laatsten die onder de 1"36 wisten te rijden. Zeker voor Fonsi Nieto een morele opsteker met de wedstrijd over drie weken in het vooruitzicht. Hij was daarmee de Fransman Régis Laconi te snel af. Lorenzo Lanzi miste die 1"36 op een haar na, hij kwam 0.009 seconde te kort. Karl Muggeridge was ook deze dag de snelste van de Winston Ten Kate Honda rijders, hij sloot het rijtje van de eerste acht af. Teamgenoot James Toseland, momenteel tweede in het kampioenschap, kwam door chatter problemen niet verder dan een elfde plaats. Dat de Brit het niet makkelijk had blijkt wel uit het feit dat zelfs Ruben Xaus op een Ducati F05 met een negende tijd voor hem staat. Alex Barros leek nogal wat hinder te hebben van zijn val op de eerste dag en wist dan ook zijn tijd niet te verbeteren. Hij zette een dertiende tijd.

James Toseland:

Het was een beetje een frustrerende dag. We hebben getracht het grootste probleem op te lossen, de chatter, maar we hebben alleen wat andere, kleinere, problemen kunnen oplossen. Alles wat we geprobeerd hebben heeft de chatter niet verholpen, maar ik ben er van overtuigd dat we morgen (woensdag) in staat zullen zijn alles voor elkaar te krijgen zoals we dat ook in de voorgaande twee races hebben gedaan. Als we de tijden bekijken zien we dat we niet ver van de rest af zitten, dus zodra we onze beste setting hebben gevonden zullen we in staat zijn met de snelsten te strijden. Morgen (vandaag, red.) zullen we een paar lange runs maken en een paar "qualifiers" testen zodat we kunnen begrijpen in welke situatie we zullen zitten tijdens de derde race van het seizoen over drie weken.

Werkplek van Muggeridge (..éénmalig van onze hoofdredacteur..), al jaloers?

Tijden SBK-training Valencia - dinsdag:

 Pos. 
 Rijder 
 Merk/Team 
 Tijd 
 1   Bayliss T.   Ducati Xerox   1"34.987 
 2   Corser T.   Alstare Suzuki Corona Extra   1"35.571 
 3   Haga N.   Yamaha Motor Italia   1"35.618 
 4   Walker C.   PSG-1 Kawasaki Corse   1"35.827 
 5   Kagayama Y.   Alstare Suzuki Corona Extra   1"35.899 
 6   Nieto F.   PSG-1 Kawasaki Corse2   1"35.974 
 7   Lanzi L.   Ducati Xerox   1"36.009 
 8   Muggeridge K.   Winston Ten Kate Honda   1"36.034 
 9   Xaus R.   Sterilgarda - Berik   1"36.175 
 10   Pitt A.   Yamaha Motor Italia   1"36.215 
 11   Toseland J.   Winston Ten Kate Honda   1"36.323 
 12   Martin S.   Foggy Petronas Racing   1"36.413 
 13   Barros A.   Klaffi Honda   1"36.419 
 14   Chili P.   Honda D.F.X. Treme   1"36.486 
 15   Clementi I.   Team Pedercini Ducati   1"36.488