Zoeken

SBK training Valencia - tweede dag.

Pagina 2

29 maart 2006
Inhoudsopgave
SBK training Valencia - tweede dag.
Pagina 2

Supersport - Charpentier, wie anders?

Van alle Supersport rijders was Sébastien Charpentier de snelste, maar daar kijkt niemand van op. Zijn snelste tijd van 1"37.437 is de snelste rondetijd ooit door een Supersport gereden op Valencia en het benaderde de 1"37.1 die hij reed tijdens een onofficiële test vorige maand. S

ebastien Charpentier:

In de ochtend hadden we een mooie sessie. Het is sowieso een goede dag geweest, het was prachtig testweer en ik hoop dat het op de wedstrijddag net zo mooi is. Er stond wel wat wind, maar dat gaf geen problemen. De machine is écht goed net zoals het hele team ondanks dat mijn chefmonteur er niet is. Op dit moment zijn we klaar en de algehele situatie is prima! Voor morgen (woensdag, red.) wil ik een snelle ronde proberen te rijden en een nieuwe achterband proberen.

Waar men misschien wel van op kijkt is dat Kenan Sofuoglu ook nu weer een tweede tijd reed. De Turk laat iedereen zien dat het hem menens is en probeert constant het gaatje met zijn teamgenoot zo klein mogelijk te houden. Dit keer bleef hij steken op bijna een seconde en daar was hij niet tevreden over. Wel bleef hij Kevin Curtain 0.058 seconde voor. Massimi Roccoli van het Yamaha Italia team deed het ook nu weer prima en zette een vierde tijd.

Kenan Sofuoglu maakt tot nu toe zijn plaats waar in het Winston Ten Kate Honda Team.

 Kenan Sofuoglu:

We hebben veel geprobeerd, maar ik kreeg niet voor elkaar wat ik wilde. Zoals ik al gezegd heb: de tweede plek is prima, ik wil alleen het gat naar Sebastien, die ontzettend snel is, proberen te dichten. Woensdag wil ik een aantal andere settings proberen omdat ik merk dat mijn snelste ronde sneller kan. Hopelijk gaat "t wat beter en als het weer het toelaat zullen we die tijd verbeteren.

Goed ook om te zien dat Yoan Tiberio er weer goed bij zit met een zesde tijd, vlak daarachter de beide Hoegee Suzuki"s van Barry Veneman en Kai Borre Andersen op zeven en acht! Ook Didier Vankeymeulen doet goed mee met een veertiende tijd. Hoegee Suzuki Racing heeft deze tweede testdag vooral gebruikt voor de fijnafstelling van de motoren voornamelijk gericht op de vering. Met steeds kleine veranderingen is het team op het goede spoor beland. De rondetijden van beide rijders zijn constant en snel. Barry Veneman wist vandaag een tijd van 1:39,259 te rijden wat ruim een seconde sneller was dan gisteren. Kai Børre Andersen reed met 1:39,277 bijna dezelfde tijd als Veneman en de heren waren dan ook terug te vinden op een nette zevende en achtste positie. Andersen maakte in de middag nog een schuiver in een poging zijn rondetijd te verbeteren maar kwam gelukkig rijdend terug in de pitbox.

Barry en Kai Børre bespreken wat ze die avond zullen eten...

Barry Veneman:

Ik ben wel tevreden na vandaag. Ik reed vanmiddag mijn snelste ronde ondanks dat er toen iets minder grip was dan vanmorgen. Met een beetje meer grip moet er gewoon een 1’38 in zitten. We krijgen de boel aardig op de rit en we gaan steeds meer de goede kant op. Ik kan nu vrij constante tijden rijden van rond de 1’39.4 en als ik kijk naar vorig jaar toen moest ik er alles aan doen om een keer een ronde te rijden van onder de 1’40. Morgen nog een aantal dingen uitproberen en dan denk ik dat we een heel eind in de goede richting zijn voor de race op ditzelfde circuit.

Tijden Supersport-training Valencia- dinsdag:

 Pos. 
 Rijder 
 Merk/Team 
 Tijd 
 1   Charpentier S.   Winston Ten Kate Honda   1"37.437 
 2   Sofuoglu K.   Winston Ten Kate Honda   1"38.352 
 3   Curtain K.   Yamaha Motor Germany   1"38.410 
 4   Roccoli M.   Yamaha Team Italia   1"38.819 
 5   Parkes B.   Yamaha Motor Germany   1"38.979 
 6   Tiberio Y.   Megabike Honda Team   1"39.144 
 7   Veneman B.   Hoegee Suzuki   1"39.259 
 8   Andersen K.   Hoegee Suzuki   1"39.277 
 9   De Angelis W.   Intermoto Czech Klaffi   1"39.373  
 10   Harms R.   Stiggy Motorsports   1"39.401 
 11   Zaiser C.   LBR Ducati Racing   1"39.402 
 12   Vizziello G.   Yamaha Team Italia   1"39.405 
 13   Stigefelt J.   Dark Dog Stiggy Motorsports   1"39.490 
 14   Van Keymeulen D.   Bikersdays Yamaha Moto 1   1"39.716 
 15   Lauslehto T.   Dark Dog Stiggy Motorsports   1"39.887