Zoeken

SBK training Valencia - eerste dag.

SBK training Valencia - eerste dag.

28 maart 2006
Inhoudsopgave
SBK training Valencia - eerste dag.
Pagina 2

Superbikes - Bayliss de snelste

Tussen de eerste twee wedstrijden aan de andere kant van de wereld en de komende wedstrijd in Valencia zitter maar liefst zeven weken. Dat is lang, te lang eigenlijk. Dan is het maar goed dat de meeste Superbike en Supersprt teams, maar ook de Superstock FIM cup 1000 en de Superstock European championship 600 deelnemers, de mogelijkheid benutten om te trainen op het circuit dat het volgende strijdtoneel zal vormen in de race om de wereldtitel, het circuit Ricardo Tormo te Valencia.

Op de eerste dag (maandag) was het Troy Bayliss die liet zien dat hij zijn vorm, die hij al had laten zien tijdens de wintertesten en in de twee eerste races, niet kwijt is. Hij zette een snelste tijd van 1"35.220 en dat was ruim 8 tienden sneller dan tweede man, landgenoot en medestrijder om de titel Troy Corser. Bayliss had aan het eind van de training het geluk aan zijn zijde toen hij niet viel nadat er vuil aan de banden was blijven kleven, hij door een oliespoor reed en daardoor die olie op de baan "smeerde". Er ging direct een rode vlag uit, maar nadat de baan was schoongemaakt werd er een volledige sessie geschrapt. Aangezien de omstandigheden eerder op de dag beter waren werden de top 2 tijden in die ochtend sessie gereden. Troy Bayliss:

Alles ging goed hier. Het enige probleem is de baan die langzamer is dan toen we hier in februari testten, het is nu veel warmer en het wait behoorlijk. We hebben dan ook eigenlijk niets echt nieuws te testen, het ging goed in de ochtend en zat direct in het ritme. In de middag was de baan vuiler en ik was niet in staat om m"n tijd te verbeteren dus pakten we een half uur voor het einde onze spullen in.

Groeten aan alle MOTORFREAKS , alles gaat goed hier..

Wie vooral wilde testen was Alex Barros die in de aanloop naar het nieuwe seizoen pas in een laat stadium een akkoord bereikte met het Klaffi Team en daardoor de nodige testkilometers had gemist. Alex Barros was één van de vele rijders die in de middag sessie zijn tijden verbeterde. Jammer genoeg maakte Barros een behoorlijke crash mee die de machine ernstig beschadigde. Wel wist hij een derde tijd te realiseren waarmee hij wederom aantoont zich thuis te voelen op de Klaffi Honda en in het WSBK. Noriyuki Haga wist een vierde tijd te laten klokken. Hij was daarmee de snelste Yamaha rijder net voor Winston ten Kate rijder Karl Muggeridge die een stuk sneller was dan teamgenoot James Toseland die niet verder kwam dan een elfde tijd. Lorenzo Lanzi op de tweede Xerox Ducati klokte een zesde tijd.

Chris Walker, snelste in de ochtend, toch wat teleurgesteld.

Een beetje teleurgesteld was Chris Walker natuurlijk wel. In de ochtend sessie was hij het snelst geweest en uiteindelijk realiseerde hij een zevende tijd. Er werden nieuwe motor onderdelen getest en dat beviel goed. De top tien werd volgemaakt door Yukio Kagayama, Andrew Pitt en Fonsi Nieto. Hieronder een lijstje met de vijftien snelste rijders van de dag. Er wordt nog getest op dins- en woensdag.

Tijden Superbike-training Valencia: maandag

 Pos. 
 Rijder 
 Merk/Team 
 Tijd 
 1   Bayliss T.   Ducati Xerox.   1"35.220 
 2   Corser T.   Alstare Suzuki Corona Extra   1"36.080 
 3    Barros A.   Klaffi Honda.   1"36.292 
 4   Haga N.   Yamaha Motor Italia   1"36.309 
 5   Muggeridge K.   Winston Ten Kate Honda.   1"36.327 
 6   Lanzi L.   Ducati Xerox.   1"36.360 
 7    Walker C.   PSG-1 Kawasaki Corse.   1"36.450 
 8   Kagayama Y.   Alstare Suzuki Corona Extra   1"36.725 
 9    Pitt A.   Yamaha Motor Italia   1"36.740 
 10   Nieto F.   PSG-1 Kawasaki Corse 2.   1"36.808 
 11    Toseland J.   Winston Ten Kate Honda.   1"36.922 
 12   Abe N.   Yamaha Motor France   1"37.075 
 13    Martin S.   Foggy Petronas Racing.   1"37.075 
 14   Laconi R.   PSG-1 Kawasaki Corse.   1"37.158 
 15    Foret F.   Alstare Eng. Corona Extra.   1"37.242