Zoeken

SBK training Valencia - eerste dag.

Pagina 2

28 maart 2006
Inhoudsopgave
SBK training Valencia - eerste dag.
Pagina 2

Supersport - Eén-tweetjes.

Bij de Supersports was het wederom Sébastien Charpentier die het tempo aangaf. De man zit lekker in z"n vel en voorlopig is er nog niemand die een vuist kan maken. Hij reed een snelste tijd van 1"37.877. Teamgenoot Kenan Sofuoglu maakte er een één-tweetje van voor het Winston Ten Kate Team, maar staat wel op ruim 5 tienden achter Charpentier.

Sébastien Charpentier is gefocused op het behalen van zijn tweede wereldtitel.

 Sébastien Charpentier:

Het ging prima. Het is best een belangrijke test want tijdens de race hier eind april zal de temperatuur ongeveer gelijk zijn. De motor is goed, we hebben wat veranderingen aangebracht na de ochtend sessie en het ging beter. Het probleem aan het eind van de sessie was het verkeer, zodat ik mijn snelste tijd niet kon verbeteren. Maar dat isop dit moment niet zo belagrijk. Het is belangrijk een goed set-up te vinden volgens de race configuratie. De voorkant is O.K. en op dinsdag gaan we wat dingen testen die het gevoel over de achterkant wat moeten verbeteren. Ik ben tevreden over de eerste da.

Derde man was verrassend genoeg Gianluca Vizziello vuit het Yamaha Italia Team, hij moest al een gat laten van 1.4 seconden. Zijn teamgenoot Massimi Roccoli reed een vierde tijd, het tweede één-tweetje. Op vijf en zes vinden we de teamgenoten Broc Parkes en Kevin Curtain van het Yamaha Germany Team die zo het derde één-tweetje maken. Als je dan weet dat Johan Stigefelt en Robbin Harms de zevende en achtste tijd realiseerden (beiden komen uit voor het Stiggy Motorsport Team) dan kun je bijna spreken van een trend. Jammer genoeg wilde het Hoegee Suzuki Team hier niet aan mee werken anders hadden we waarschijnlijk Barry Veneman wat hoger in de lijst terug gevonden. Nu staat Kai Borre Andersen als tiende geklasseerd en Barry Veneman als veertiende, op 2.5 seconden van snelste man Charpentier.

Veneman en Andersen testen de nieuwe spullen op hun Suzuki

Kai Borre Andersen was vooral bezig om de verschillende motorconfiguraties te testen en was hierover zeer te spreken. Er waren verschillende nieuwe onderdelen gemonteerd en de Suzuki reageerde hier prima op gezien de snellere rondetijden in de middag. Barry Veneman was vooral het rijwielgedeelte aan het testen maar testte ook de nieuwe onderdelen. Ook Veneman was tevreden met de test resultaten van vandaag. Door deze nieuwe onderdelen vereist de motor een andere afstelling dan die in Qatar en Australië zijn gebruikt.

Teameigenaar Marc Hoegee is zeer te spreken over deze dag vooral omdat alles wat gepland stond ook daadwerkelijk getest kon worden. Echter, het team heeft momenteel nog maar de beschikking over twee race versnellingsbakken en dit vergt een andere afstelling van de motor. Maandag is vooral met de motoren gereden welke zijn voorzien van deze race versnellingsbakken. Ook de nieuwe radiateuren zijn nog niet geleverd waardoor de motoren toch nog een aantal graden te warm worden en daardoor nog niet optimaal kunnen presteren. De radiateuren en de nieuwe versnellingsbakken zullen voor de wedstrijd in Valencia geleverd worden.

Tijden Supersport-training Valencia - maandag

 Pos. 
 Rijder 
 Merk/Team 
 Tijd 
 1   Charpentier S.   Winston Ten Kate Honda.   1"37.877 
 2   Sofuoglu K.   Winston Ten Kate Honda.   1"38.411 
 3   Vizziello G.   Yamaha Team Italia.   1"39.264 
 4   Roccoli M.   Yamaha Team Italia.   1"39.339 
 5   Parkes B.   Yamaha Motor Germany.   1"39.622 
 6   Curtain K.   Yamaha Motor Germany.   1"39.727 
 7   Stigefelt J.   Dark Dog Stiggy Motorsports.   1"40.132 
 8   Harms R.   Stiggy Motorsports.   1"40.183 
 9   Le Grelle S.   Legrelle - Honda Belgium.   1"40.254 
 10   Andersen K.   Hoegee Suzuki.   1"40.280 
 11   Tiberio Y.   Megabike Honda Team.   1"40.375 
 12   Zaiser C.   LBR Ducati Racing.   1"40.413 
 13   Van Keymeulen D.   Bikersdays Yamaha Moto 1.   1"40.442 
 14   Veneman B.   Hoegee Suzuki.   1"40.488 
 15   De Angelis W.   Intermoto Czech Klaffi.   1"40.515