Zoeken

Voorbeschouwing GrandPrix seizoen 2005

Pagina 8

3 april 2005
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing GrandPrix seizoen 2005
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

BMW Powercup

Vanaf 2001 reed de BMW Boxercup mee in het voorprogramma van de MotoGP. De races werden verreden met de BMW R1100 S. Dit zorgde voor prachtige races, maar toch bleef het imago van BMW een beetje stoffig. De motoren zagen er niet echt indrukwekkend uit, het geluid was niks beter. 2004 was het laatste seizoen voor deze BMW Boxercup. Het was tijd voor iets nieuws. BMW wilde af van zijn imago en de wereld laten zien dat ze lang niet zo stoffig zijn als wordt beweert.

De Boxercup heeft de finishvlag voor het laatst gezien
BMW heeft plannen om in 2008 haar debuut te maken in de MotoGP. Als voorproefje van de entree in de hoogste klasse van de motorsport komen de Duitsers met iets nieuws. De BMW Powercup. Deze Powercup wordt gereden met een K1200R, een vier-in-lijn motor met maarliefst 168 trappelende paarden, een verwachte topsnelheid van 280 kilometers per uur en maarliefst 115 decibel aan schreeuwend motorgeluid. Stationair blaast dit beest het stof nog van BMW"s imago. In deze cup doen een Belgisch team mee met de coureurs Sébastien Legrelle, Stéphane Mertens en Dirk Buylinckx. Mertens was in 2001 en 2002 BMW Boxer kampioen en Legrelle was in 2003 de vice-kampioen. Als Nederlandse vertegenwoordiger doet Robert van der Molen mee in deze nieuwe cup. Hij reed ook de afgelopen twee jaar al mee in de Boxercup. De Haarlemse coureur komt dit seizoen weer uit met de steun van BMW Nederland.
Een nieuwe motor, een nieuwe cup, de BMW Powercup doet zijn intrede
Er zijn op dit moment meer vraagtekens dat duidelijkheden over de nieuwe cup. 18, 19 en 20 april wordt de race-versie van de K1200R voor het eerst gepresenteerd aan coureurs en media tijdens een grote test in Cartagena. In deze dagen worden monteurs wegwijs gemaakt in de techniek van de cup en krijgen de coureurs de kans hun eerste meters af te leggen op deze nieuwe motoren. Op 15 mei zal de eerste race van de BMW Powercup van start gaan voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk in Le Mans. De overige zes races zullen allen tijdens Europese Grand Prix" worden verreden met de afsluiting in Valencia op 6 november.