Zoeken

Verslag MotoGP Valencia

Pagina 3

10 november 2005
Inhoudsopgave
Verslag MotoGP Valencia
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

250 cc

In de 250 cc klassen waren de kaarten eigenlijk wel een beetje geschud voor aanvang van de race. Pedrosa is dit jaar de wereldkampioen. Hij wilde echter wel in stijl het seizoen afsluiten in zijn thuisland.

Pedrosa liet zien dat hij de man is van 2005.
De kopgroep bestaat na enkele ronden uit De Angelis, Barbera, Lorenzo en Pedrosa. Er wordt onderling regelmatig van positie gewisseld en het lijkt er tot zeker halverwege de race op dat het een close race zal worden. Dan besluit Pedrosa dat het genoeg is en hij neemt afstand van de groep. Lorenzo probeert aan te haken, maar kan Pedrosa niet bijbenen. Wel rijdt hij zich los van de groep, waardoor hij een eenzaam tweede deel van de race rijdt. De achtergebleven mannen vechten wel met elkaar. Met name Stoner komt hier goed uit de strijd. Barbera daarentegen valt na een paar foutjes terug.
Er werd vooral in het middenveld gevochten.
Uiteindelijk wint Pedrosa de race, op afstand gevolgd door Lorenzo. Derde wordt Stoner en vierde De Angelis. Vijfde wordt Barbera, zesde Aoyama, zevence Takahashi, achtste De Puniet, negende Dovizioso en tiende Locatelli. De constructeurstitel van 2005 is voor Honda, op slechts tien punten voor Aprilia.