Zoeken

Verslag MotoGP Turkije

Pagina 4

25 oktober 2005
Inhoudsopgave
Verslag MotoGP Turkije
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

MotoGP

Het enorme talent van Marco Melandri begint zich steeds duidelijker af te tekenen. Was hij dit seizoen al meerdere malen één van de weinigen die Valentino Rossi kon bijhouden, dit weekend was hij in staat de wereldkampioen te verslaan. Hij pakte daarmee ook gelijk zijn eerste overwinning in de MotoGP klasse. Vlak achter de Italiaan finishte zijn landgenoot Rossi als tweede en Nicky Hayden als derde.

Rossi had enkele ronden nodig om naar voren te komen.
Direct bij aanvang van de race zat Melandri er al goed bij door zijn teamgenoot voorbij te steken. Gibernau ging het gevecht direct aan, maar bezweek wederom onder druk van het veld. Hij maakte een stuurfout en moest via de grindbak zijn weg weer vervolgen. De vraag lijkt ondertussen dan ook niet of, maar wanneer de Spanjaard de grindbak in rijdt. Ditmaal wist Gibernau zijn weg te vervolgen, maar de afstand tot de kop was te groot om nog indruk te kunnen maken. Melandri gaf nog eens flink gas en reed zich langzaam los van de nummer twee, Nicky Hayden. Hayden had het vooral druk met Rossi, want die was bezig met een opmars zoals we dat vaker van hem zien. Nadat Rossi ook Hayden voorbij was, ging hij op jacht naar Melandri. Deze was echter veel te sterk en bleef ruim voor Rossi rijden.
Gibernau begon sterk, maar raakte naast de baan.
Gibernau wist uiteindelijk wel de vierde plaats te pakken, gevolgd door Checa. Elias werd netjes zesde, vlak voor Edwards die het tempo niet goed kon vinden. Tamada werd achtste, Barros negende en Nakano werd kwam binnen als nummer 10.