Zoeken

Verslag MotoGP Turkije

Pagina 2

25 oktober 2005
Inhoudsopgave
Verslag MotoGP Turkije
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

125 cc

In de 125 cc klasse waren alle ogen dit weekend gericht op Kallio en Lüthi. Het gevecht om de titel lag voorafgaand aan dit weekend nog volledig open en dat maakte de druk om goed te presteren erg groot. Het liep allemaal anders dan de heren hadden gepland, want het was uiteindelijk Di Meglio die er met de overwinning vandoor ging. Tweede werd Pasini, derde werd Koyama.

Wordt dit de nieuwe wereldkampioen?
Direct vanaf de start was het duidelijk dat er werd gevochten om een kampioenschap. Het tempo was direct hoog en er werd aggressief ingehaald. Al snel ontstond er een kopgroep met daarin de favorieten Lüthi en Kallio, maar ook Di Meglio, Pasini en Talmacsi. De groep reed zich los van de rest van het veld, maar bleef als groep heel dicht bij elkaar. Hierdoor ontstond een spectaculair gevecht waarin vaak van plaats werd gewisseld en iedereen kans hield op de overwinning. Dit gevecht liep door tot in de laatste ronde van de race. Helaas maakte Kallio in de laatste ronde een hele dure fout. Hij schoof onderuit en scoorde daardoor nul punten! Lüthi had zich even daarvoor op de eerste plaats genesteld na rondenlang achteraan te hebben gereden. Hierdoor wilde Kallio net even te veel en hij schoof onderuit.
De 125cc is spectaculair doordat de coureurs heel dicht bij elkaar rijden. (Foto: O. Bergamaschi)
Lüthi leek er met de wereldtitel vandoor te gaan, maar gedurende de laatste ronde verloor hij steeds meer terrein en hij finishte uiteindelijk op een teleurstellende 5e plaats, vlak achter Talmacsi. Hierdoor staat hij nu 23 punten voor op zijn rivaal Kallio. Zelfs al zal de sympathieke Fin de laatste wedstrijd winnen, dan nog heeft Lüthi voldoende aan een 13e plaats (en drie WK-punten) om zich tot wereldkampioen te laten kronen.