Zoeken

Verslag IRTA MotoGP test - Jerez

Pagina 3

25 februari 2007
Inhoudsopgave
Verslag IRTA MotoGP test - Jerez
Pagina 2
Pagina 3

De "klanten" teams

Gresini Honda Marco Melandri was de eerste dagen van de test in Jerez erg snel. Waar het op racebanden heel erg goed ging, ging het op de qualifiers een stuk minder. Toni Elias boekte heel veel progressie bij de test op Jerez. In de voorgaande test was hij absoluut te langzaam, maar Bridgstone leverde in Jerez andere banden en die bevielen Elias veel beter. Goede resultaten voor hem dus.

Toni Elias wist zich sterk te verbeteren door de nieuwe banden van Bridgestone.

Marco Melandri:

Het waren drie moeilijke testdagen, maar ze waren wel erg belangrijk voor het verzamelen van belangrijke testgegevens over de motor. Zondagmiddag hebben we nog een racesimulatie gedaan en hebben we het racetempo nog iets kunnen verbeteren. We moeten nog verbeteren bij het kwalificeren, maar ik heb er vetrouwen in dat de Bridgestone technici hiervoor nog met een oplossing komen.

 Konica Minolta Honda Shinya Nakano was niet tevreden over zijn optreden in Jerez. Hij was niet in staat om een aantal goede ronden neer te zetten op de qualifiers. Hij had met name problemen met de balans in de motor en hij had, weer, last van chatter aan de voorzijde van de Honda. Op racebanden ging het gelukkig een stuk beter.

Nakano was niet helemaal tevreden. Gelukkig was de motor op racebanden beter.

 LCR Honda Carlos Checa wist de drie dagen testen goed te benutten. Stap voor stap werden er verbeteringen doorgevoerd aan de set-up en de “race-paceâ€ÃƒÆ’‚ van de Spanjaard is nu heel goed. Checa heeft vooral nog behoefte aan een betere afstelling van de voorkant van de machine, maar de algehele impressie van de motor is positief.

Carlos Checa wist een grote stap voorwaarts te maken dit weekend.

 Team KR Kenny Roberts jr. is tevreden. De KR212-V blijkt het goed te doen gedurende de verschillende wintertests. Er is ongeveer 4.500 km aan testkilometers afgelegd en daarmee heeft het team een hele goede voorbereiding gehad op het nieuwe seizoen. Ook Kenny jr. reed in Jerez voor het eerst met qualifiers. Hij toonde aan dat de laatste versie van het chassis in staat is zowel snel te zijn met racebanden als met de qualifiers. Het team was dan ook erg tevreden. Kenny Roberts jr.:

We waren erg blij met het chassis, waardoor we alle tijd hebben genomen voor het testen van banden. Ik reed voor het eerst op kwalificatiebanden en dat beviel erg goed. Het testen ging erg goed, we zijn er veel beter aan toe dan een jaar geleden. Nu moeten we gaan racen. We zijn er klaar voor.

Eerste GP: 10 maart - Qatar.