Zoeken

Verslag GP Italie, Mugello.

Verslag GP Italie, Mugello.

20 juni 2005
Inhoudsopgave
Verslag GP Italie, Mugello.
Pagina 2
Pagina 3

in Mugello was! Juni was een drukke maand en zeker voor de sportverslaggevers waardoor dit Mugello verhaal jullie later onder ogen komt dan natuurlijk de bedoeling was..sorry. Geen sorry had Valentino Rossi. Hij reed op zaterdag in de kwalifikatie training een polerecord en startte dus voor de derde keer dit seizoen van de diezelfde pole position. De start was niet bijster, maar die eerste ronde was verbijsterend! Als 5de gestart ging hij als een bezetene tekeer en pakte hij direct Capirossi, Melandri en Checa..Carlos welteverstaan want diens broertje David mocht de Fortuna Yamaha van Toni Elias, die in Le Mans zijn linker arm, pols en enkel had gebroken, bemannen. En wat kunnen die Italianen schreeuwen! Bij elke actie van welke italiaan dan ook gaan ze los, maar zeker bij Rossi. Na die eerste ronde werd verwacht dat Rossi wel weg zou lopen, maar dat zat er niet in. Marco Melandri, die wederom een heel goede race reed, en Max Biaggi de "Romeinse Keizer" zaten Rossi al gauw weer op de hielen. Even kon Melandri op kop rijden en werd er stilletjes gehoopt op een stunt, zeker nadat zijn teamgenoot Sete Gibernau er, op dat moment vierde, in "Palagio" vanaf was gegaan en onder luid gejuich van de italianen in het stof had gebeten. Maar Melandri kon het tempo niet vasthouden en het gevecht ontspon zich tussen Rossi en Biaggi die, net als in Le Mans, in de warm-up was gevallen. Het was een mooi en eerlijk gevecht dat Valentino Rossi toch in zijn voordeel besliste. Rossi "Il Laureato" - de afgestudeerde:

"De M1 is sterk verbeterd. Hij voelt stabieler, beter handelbaar in de bochten en hij is nu ook snel"

. Met zijn, in de week daarvoor verkregen, doctoraal-pet stond Rossi triomfantelijk op het podium.

Rossi is de doctor!

De "Romeinse Keizer":

"Ik heb alles geprobeerd, maar deze tweede plaats was het hoogst haalbare"

. Helemaal blij was Loris Capirossi.. Mugello is het testcircuit van Ducati en de Desmosedici is daar eigenlijk "geboren". Hij startte als zesde en zat er direct goed bij. Door na de warm-up voor een hardere achterband te hebben gekozen kon hij het tempo aan de kop even niet bijhouden en verloor, mede door het gevecht met Melandri, de aansluiting met Rossi en Biaggi. Dat gevecht beslistte hij wel in zijn voordeel en zo kwam Capirossi voor het eerst dit seizoen op het podium. "Capirex":

"Mijn stijl is eigenlijk het gas vol open of helemaal dicht. Half gas vind ik moeilijk"

. Maar hij realiseerde zich wel dat door met beleid met het gas om te gaan hij z"n banden kan sparen. Rossi heeft nu een comfortabele voorsprong van 49 punten op Melandri, 53 op Biaggi en zelfs al 67 op Gibernau. Die mocht het in Catalunya dus weer proberen..