Inhoudsopgave
Pagina 2
Pagina 3

125cc - weer een andere winaar?

De 125cc wordt al 43 races gewonnen door steeds weer een andere coureur. Nog steeds is het in al die races geen coureur gelukt om twee maal achter elkaar te winnen! In Le Mans reed Thomas Luthi van start tot finish aan kop. In Mugello had de 18-jarige zwitser minder geluk, en toch ook weer veel. In de laatste ronde, bij het uitkomen van de laatste bocht, ging Mika Kallio onderuit, Hector Faubel kon hem niet ontwijken en ging er vol overheen. Beiden liepen wat blauwe plekken en kneuzingen op. Luthi, die net gepasseerd was door Talmacsi en dus een vierde plaats zou behalen, werd zo tweede achter winnaar Gabor Talmacsi. Hij werd op slag de eerste Hongaar die een 125cc-GP won! Ook de Italiaans hoop, Marco Simoncelli, was er toen al hard vanaf gestapt. Joan Olive werd zeer verrassend derde. Hij startte als 13de en kwam in de laatste meters uit de slipstream van Mattia Passini. Er klonk dus voor de 44ste keer een ander volkslied. Raymond Schouten, van het Molenaar Racing Team, was niet tevreden. In de training reed hij 1,8sec. sneller dan hij ooit had gedaan, maar verder lukte het in de race niet. Hij sloot deze af als 26ste.

Gabor Talmacsi werd verrassend de winnaar!