Zoeken

Verslag BMW Powercup Assen

Verslag BMW Powercup Assen

8 juli 2005
Inhoudsopgave
Verslag BMW Powercup Assen
Pagina 2
Pagina 3

kon niet echt tevreden zijn na de twee kwalificatie trainingen. Met een tegenvallende 20ste startpositie was dat niet comform de verwachtingen. De crash een paar weken terug op Mugello werkte toch nog iets door, maar met een rondetijd van 2:17.6 was het verschil met een rij ervoor slechts 0.4 seconde. Een goede start zou toch nog kunnen resulteren in wat punten.

De Powercup had zijn kampement voor zijn derde race in Assen opgeslagen

De wedstrijddag begon met regen maar na de warming-up van de andere klassen kon de BMW Powercup van start gaan op een droge baan. Op de startgrid werd Van der Molen nog geinterviewd door Mental Theo van het TV-programma Moto-Xperience. Hij stond hij er eigenlijk heel ontspannen bij met een blik in zijn ogen van "het zit wel goed". De start was fantastisch, in het begin van de eerste ronde lag Van der Molen al op een 17e positie. Vlak daarna kroop hij door het oog van de naald; De andere vaste Nederlandse rijder Jeroen Oudeman werd aangetikt door een andere rijder en schoof onderuit. Tijdens zijn val raakte de voorkant van zijn motor de achterband van Van der Molen maar die kom de BMW gelukkig overeind houden. Langzaam kroop Robert richting de punten om halverwege de race inderdaad in de punten te rijden. Dan 14e dan 15e, 13de en dan weer 15e, het golfde op en neer. Met nog 5 ronden te rijden en rijdend op een 14e plek kreeg Van der Molen van zijn pitcrew het bericht "Ga op save rijden". Met voor hem een gat van drie seconden en achter hem een gat van 20 seconden, was het de moeite niet waard om risico"s te nemen.

Het veld baant zich een weg door de Strubben

Tot kort voor de finish was het team meer dan tevreden met de 14e plaats, maar de race had nog een verrassing voor ons in petto. De Pool Sikora ging in de laatste ronde voor Van der Molen onderuit, waardoor we een plaastje op schoven naar positie 13! De heer Leene (de brandmanager van BMW Motorrad Nederland) die bij de pitcrew stond, wilde Van der Molen over de finish zien komen om zo mee te juichen voor de belangrijke punten. Wat de heer Leene echter niet wist, is dat Robert bij een goede race met punten de laatste ronde vlak langs zijn pitcrew langs rijdt als bedankje voor het gehele team. Enigzins wit rond de neus en met een iets ander kapsel kon de heer Leene er wel om lachen. De punten waren binnen maar geschrokken was hij wel. Alle gasten van ons team die op de BMW tribune zaten, zo"n 40 van de 750 totale BMW gasten hebben genoten van deze prachtige dag. Van der Molen in de punten, een perfecte tribune met videowall, een geweldige door BMW Motorrad Nederland verzorgde dag met eten, drinken, muziek, het was ook voor de gasten een geslaagd weekend. De volgende race is de GP van Engeland op Donington Park, waar het regelmatig regent. Robert heeft de hoop uitgesproken dat het ook dit jaar nat zal worden, want deze punten smaken naar meer. Hij rijdt sterk in de regen en acht zijn kansen hoog om verder naar voren te komen.

Was getekend, Marinho Gebhardt Teammanager LINKIT-SIMAKO-BMW Motorrad Nederland