Zoeken

Quartararo verlengt contract met Yamaha

5 april 2024
Yamaha is erin geslaagd om Fabio Quartararo in het fabrieksteam te houden. De 2021 wereldkampioen heeft voor nog eens twee seizoen bijgetekend en rijdt daarmee ook in 2025 en 2026 in het blauw.

In Portimao sprak Quartararo nog over een Japan-cup binnen de MotoGP, daarmee pijnlijk het grote gat tussen de Japanse (Honda en Yamaha) en Europese (Ducati, KTM, Aprilia) fabrikanten illustrerend. Waarbij Yamaha het wel beter doet dan Honda, dat ondanks het dubbele aantal rijders maar de helft aan punten heeft - 15 versus 8 punten.

Quartararo werd in de paddock al aan Aprilia gelinkt, maar ondanks de tegenvallende resultaten is Yamaha er in geslaagd om Quartararo te overtuigen om bij het team te blijven. Het was topprioriteit voor de Iwata fabriek om de getalenteerde Fransman bij zich te houden. Het besluit om toch bij Yamaha te blijven is positief beïnvloed door de sterke commitment van Yamaha om weer terug te keren naar het podium.

Lin Jarvis, Managing Director, Yamaha Motor Racing
"We zijn erg blij dat Fabio bij Yamaha blijft. Hem bij het fabrieksteam houden is een integraal onderdeel van het MotoGP-project van Yamaha. Fabio is een uitzonderlijk talent, een harde werker, een geweldige teamspeler en hij heeft nog vele competitieve jaren voor zich.

Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Racing en het Monster Energy Yamaha MotoGP Team doen er alles aan om een mooie toekomst voor Fabio te garanderen door de ontwikkeling van de motor agressiever aan te pakken.

We hebben al belangrijke veranderingen doorgevoerd in onze organisatie, waaronder een nieuw intern managementsysteem, het aantrekken van topexpertise binnen de industrie, nieuwe externe technische partnerschappen, een verhoogd ontwikkelingsbudget en een geïntensiveerd testprogramma. Al deze veranderingen zijn bedoeld om het proces te versnellen zodat we weer kunnen winnen.

Fabio heeft deze toewijding begrepen en dit heeft hem het vertrouwen gegeven om zijn beslissing te nemen om de komende jaren bij ons te blijven.

Fabio is sinds 2019 bij Yamaha en sinds 2021 bij ons, het fabrieksteam. In een relatief korte tijdspanne van slechts vier jaar hebben we veel successen behaald: 8 overwinningen, 21 podiumplaatsen, de MotoGP wereldtitel en het vicewereldkampioenschap.

We zijn de eersten om toe te geven dat er nog veel werk te doen is om terug te komen op het competitieve niveau van 2021 en de eerste helft van 2022. Maar met Fabio weet je dat hij altijd 100% zijn best zal doen. Het is voor hem ook vanzelfsprekend om harmonie en een goede sfeer te creëren met alle personeelsleden. Hij kan rekenen op de volledige steun van het team en Yamaha bij elke stap die we zetten om samen meer kampioenschappen te winnen."



Fabio Quartararo
Ik ben superblij om aan te kondigen dat ik mijn avontuur in het BLAUW vervolg! Afgelopen winter heeft Yamaha mij laten zien dat ze een nieuwe aanpak en een nieuwe agressieve mentaliteit hebben. Mijn vertrouwen is groot: we zullen samen terug vooraan staan.

Zes jaar geleden gaven ze me de kans om de stap naar de MotoGP te maken en sindsdien hebben we samen geweldige dingen bereikt. We hebben nog een lange weg te gaan om weer voor de overwinning te gaan strijden. Ik zal hard werken en ik weet zeker dat we samen onze droom nog een keer zullen waarmaken."