Zoeken

MotoGP teams testen op Brno

Pagina 2

23 augustus 2006
Inhoudsopgave
MotoGP teams testen op Brno
Pagina 2

MotoGP test - dinsdag

Nicky Hayden:

Met de 990cc M1 was Rossi de snelste over 2 dagen.

De tweede MotoGP testdag op het circuit van Brno viel eigenlijk in het water. In de ochtend viel er behoorlijk wat regen en het duurde lang voordat de baan opdroogde. Dat was een ideale kans voor bandenleverancier Michelin om de laatste uitvoering van hun regenband te laten testen. Ook Nicky Hayden ging de baan op om deze nieuwe "wets" te testen en was uiteindelijk tevreden over zijn chassis op zowel een droge als natte baan. Zijn teamgenoot Dani Pedrosa kwam deze dag niet op de baan, hij hoeft de "evolutie machine" niet te testen en zal het seizoen afmaken op het huidige model RC211V. Ook van het Fortuna-Honda team kwam maar één rijder in actie, Toni Elias. Hij heeft nog weinig ervaring met de RC211V op een natte baan dus maakte hij van de gelegenheid gebruik om zijn gevoel met de machine in de regen te verbeteren. Toen de baan opdroogde werkten Elias en zijn team verder aan de balans van de machine in de hoop dat de deze voor hem zullen werken van start tot finish. Tijdens de race ging zijn tempo omhoog en de rondetijden omlaag naarmate de tankinhoud minder werd. Aan het eind van de dag was hij tevreden met de geboekte progressie.

Het zijn een paar zeer positieve dagen geweest. Gister kregen we wat regen dus deden we een aantal runs om te bevestigen dat de zaken die we de dag daarvoor leerden het deden in de regen. En ook testten we een aantal nieuwe Michelin regenbanden, die behoorlijk goed aanvoelden. In de namiddag maakte ik een lange run, deed een aantal constante ronden en alles ging prima wat een goed teken is want we moeten klaar zijn voor de laatste vijf races. Ik wil hierbij mijn team bedanken.

Makoto Tamada is sneller na de race .

Bij het Rizla-Suzuki team was ook niet veel acti- viteit. Ook Chris Vermeulen testte een aantal nieuwe regenban- den, maar dan voor Bridgestone. Kenny Roberts jr. had gehoopt verder te kunnen testen met zijn geüpdate chassis maar het slechte weer weerhield het team van het afwerken van hun testprogramma. Roberts reed 4 ronden voordat hij er mee ophield.

Toni Elias:

We hebben veel aan de gewichtsverdeling van de machine gewerkt. Ik reed zondag met teveel gewicht op de voorkant. We hebben veel set-ups geprobeerd en het is een kwestie van elimineren en ik ben aardig tevreden met het verrichte werk. Als we deze kant op blijven werken dan ben ik er zeker van dat we met een redelijke set-up aan de laatste vijf races kunnen beginnen.

Ook Rossi is positief over de 800cc machine.

Casey Stoner en Makoto Tamada kwamen niet in actie. Voorlopig hebben de heren coureurs twee weken vrijaf totdat ze op 10 september weer in actie zullen komen tijdens de Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang, vlakbij Kuala Lumpur.

Tijden van dinsdag:

 Pos. 
 Rijder 
 Nat. 
 Team/Merk 
 Tijd 
 1   Valentino Rossi   ITA   Camel Yamaha   1"58.117 
 2   Loris Capirossi    ITA   Marlboro Ducati   1"58.421 
 3   Nicky Hayden   USA   Repsol Honda   1"58.528 
 4   Colin Edwards   USA   Camel Yamaha   1"59.140 
 5   Toni Elias   SPA   Fortuna Honda   1"59.800 
 6   James Ellison   GBR   Tech 3 Yamaha   2"00.597 
 7   Sylvain Guintoli   FRA   Tech 3 Yamaha   2"01.074 
 8   Carlos Checa   SPA   Tech 3 Yamaha   2"01.744 
 9   Shinichi Itoh   JAP   Ducati   2"02.100 
 10   Chris Vermeulen   AUS   Rizla Suzuki   2"13.759 
 11   Kenny Roberts jr.   USA   Team Roberts   2"16.577 
 12   John Hopkins   USA   Rizla Suzuki   2"44.518