Zoeken

MotoGP seizoen 2007 - Voorbeschouwing

Pagina 4

8 maart 2007
Inhoudsopgave
MotoGP seizoen 2007 - Voorbeschouwing
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

125

Onvoorspelbaar

De 125 is al jaren onvoorspelbaar. Wie had gedacht dat Alvaro Bautista na zijn makke seizoen van 2005 middels een zegetocht van acht overwinningen in 2006 de titel zou pakken? Jij? Dan heb je nu waarschijnlijk een gele Camel Yamaha R1 in de schuur staan!

Talmacsi, titelkandidaat?

Met vertrek van Bautista én Mika Kallio en weer een lading jonge nieuwelingen zal het nog moeilijker worden een opvolger aan te wijzen. Hoewel? Gabor Talmacsi, nieuw in het Aspar team dat nu Bancaja als hoofdsponsor heeft, heeft in de wintertesten laten zien dat hij wel een gooi wil doen naar die kroon. Maar ook zijn merk- en teamgenoten Sergio Gadea en Hector Faubel zullen het vaandel willen overnemen.

En dan is daar nog de Tsjech Lukas Pesek. Vorig seizoen altijd goed voorin maar viel er nét te vaak van af. Als hij dit seizoen vaster in het zadel zit, zeker een titelkandidaat. Pesek en teamgenoot Nicolas terol rijden dit jaar overigens met een Nederlands tintje want zij staan onder contract bij Clarence Seedorf (Valsir Seedorf), de voetballer en motorsportliefhebber.

Mattia Pasini wisselde van team en maakt nu, samen met Joan Olivé, deel uit van het Polaris World Toshiba team, wel weer op Aprilia. Nu Kallio vertrokken is bij KTM mag Tomoyoshi Koyama de eer van de Oostenrijkers hoog houden, samen met de jonge Amerikaan (15 jaar) Steve Bonsey.

Of KTM er net zo goed bij zal zitten als in voorgaande seizoenen valt te betwijfelen, zij hebben aangegeven zich te willen concentereren op de 250 en schrapten daarom ook het 125 junior team. Uit dat team komt Michael Ranseder, hij vond onderdak in het Ajo Motorsport team en zal met een Derbi deelnemen. In de wintertesten zat hij er redelijk goed bij. Ook de 16-jarige Bradley Smith deed dat op de Repsol Honda, van hem kunnen we wel een aantal verrassende resultaten verwachten.

Bradley Smith:

We hebben een goed voorseizoen gehad. We hebben veel tijd gehad om te testen en te trainen, veel meer dan vorig jaar en dat is goed. Alles lijkt op zijn plaats te vallen voor de eerste race en ik ben blij met het presteren van het team en de machine.

De Nederlandse eer in het internationale racen zal hoog gehouden moeten worden door Joey Litjens en Hugo van den Berg. Litjens komt dit seizoen, na wat strubbelingen, wederom op een Honda voor het Molenaar Racing team uit. Zijn teamgenoot is de kleine 15-jarige Danny Webb. Hugo van den Berg gaat het avontuur aan op een Aprilia van het Spaanse BQR-Busens team.