Zoeken

Verslag Motocross Mill

MX2 en MX1

16 maart 2010
Inhoudsopgave
Verslag Motocross Mill
MX2 en MX1
Dames ONK

MX2_start.jpg

In de MX2-klasse waren de ogen vooral gericht op Jeffrey Herlings. Herlings liet vorig jaar al zien dat hij bulkt van het talent, reden voor het fabrieksteam van KTM om de 15-jarige rijder in het team op te nemen. En Herlings stelde niet teleur. Direct na de start nam hij de leiding, gevolgd door Joel Roelants, die dit jaar op jacht gaat naar zijn derde titel. MX2_Heurlings.jpg Jeffrey Herlings: veelbelovend 15-jarig talent. Mike van den Bogeart, Ceriel Klein Kromhof en Marcus Lee Soper volgden het duo in de eerste ronde. Herlings leek oppermachtig. Hij liep flink weg van zijn achtervolgers, maar in de 7e ronde maakte hij een fout waardoor hij vier plaatsen verloor.

Joel Roelants nam de leiding over, maar de Belgische KTM-rijder  moest die twee ronden later afstaan aan Gautier Paulin. De Franse Yamaha rijder -  vorig jaar derde in het WK MX2 - kwam in de eerste ronde op een achtste plaats door, maar die sterk reed en snel naar voren kwam. Joel Roelants liet dat echter niet op zich zitten en pakte de kop in de tiende ronde terug, om die niet meer af te staan. Derde werd Jeffrey Herlings, die zich na zijn fout op indrukwekkende wijze terug naar voren vocht. Ceriel Klein Kromhof, die aanvankelijk aanspraak leek te maken op die derde plaats, moest in de 12e ronde de strijd staken.

MX2_Roelants.jpg

Joel Roelants: sterk in de 1e manche.

Paulin sterk

Dat Jeffrey Herlings gebrand was op een goed resultaat liet hij ook in de tweede manche zien. Wederom pakte hij kopstart, om meteen een flink gat met de concurrentie te slaan. Joel Roelants kon het tempo ditmaal net niet bijbenen. Aanvankelijk kwam hij als derde door, maar moest al gauw zijn meerdere erkennen in Paulin, die vervolgens op jacht ging naar Herlings. In de negende ronde had hij hem te pakken en nam daarna een voorsprong. In de laatste ronden kwam Herlings nog wel dichterbij, maar hij kon het Paulin niet meer moeilijk maken. Roelants werd derde, na een wat eenzame race. Dat gold niet voor Ceriel Klein Kromhof, die het nog een tijd aan de stok had met Glenn Coldenhoff. Klein Kromhof werd vierde, Coldenhoff zesde, achter een als tiende gestarte Nick Triest.

MX2_Paulin.jpg
Gatier Paulin: leiding in het klassement.

In het algemeen klassement gaat Gautier Paulin aan de leiding met 47 punten, Joel Roelands is tweede met 45 punten, gevolgd door Jeffrey Herlings met 42 punten.

MX1

MX1_start.jpg

In de koningsklasse meteen vanaf start felle strijd om kop. Aanvankelijk Marc de Reuver op zijn Suzuki op kop, maar al snel van kop afgereden door Ken de Dijker, die als derde was gestart. In de zevende ronde moest hij ook David Philippaerts nog voor laten gaan. Geen schande, want de in Italië woonachtige Philippaerts is niet voor niets voormalig wereldkampioen in deze klasse. MX1_Reuver.jpg Marc de Reuver had op meer dan 1 podium gehoopt. Het duurde dan ook niet lang voor Philippaerts het gevecht om de kop aan ging met De Dijker. Nadat de twee rijders in de twaalfde en dertiende ronde stuivertje wisselden, ging Philippaerts met de eer strijken. De Dijker moest genoegen nemen met een tweede plaats. Kevin Strijbos, die in 2009 een pechjaar kende en diverse botbreuken opliep, liet zien dat hij weer om de ereplaatsen kon strijden. Nadat de Belg bijna de gehele wedstrijd op een vierde plaats lag, wist hij Marc de Reuver in de laatste ronde te verschalken en de laatste podiumplaats te veroveren. De Reuver werd vierde, vlak voor titelverdediger Patrick Roos, die het lange tijd flink aan de stok had met de Zweed Tom Soderstrom.

Philippaerts ongenaakbaar
In de tweede manche liet David Philippaerts niets aan het toeval over. Hij nam in de eerste ronde de leiding en gaf die de gehele wedstrijd niet meer af. Ook Marc de Reuver reed weer sterk, de man uit Amstelveen kwam de eerste keer als derde door, maar nam al in de tweede ronde de tweede plaats over van Kevin Strijbos. Daarna ging hij op jacht naar Philippaerts. In de laatste drie ronden leek hij over de betere conditie te beschikken, maar zijn aanval kwam te laat op Philippaerts nog te kunnen bedreigen. Strijbos kreeg het nog enige tijd aan de stok met de als achtste gestarte Tom Soderstrom. Soderstrom kwam sterk naar voren, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Strijbosch. Soderstrom werd vijfde, voor Patrick Roos, die het gevecht met Marvin van Daale uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen.

MX1_Philippaerts.jpg
David Philippaerts liet er geen gras over groeien en scoorde de dubbel in Mill.

In het algemeen klassement gaat Philippaerts aan de leiding met 50 punten, gevolgd door Marc de Reuver (40), Kevins Strijbos (40) en Tom Soderstrom (33).