Zoeken

Verslag Motocross Mill

Dames ONK

16 maart 2010
Inhoudsopgave
Verslag Motocross Mill
MX2 en MX1
Dames ONK

MXW_start.jpg

In Mill vond ook het debuut plaats van het ONK voor vrouwen, het MXW, dat op een goed gevuld startveld kon rekenen. Al snel werd duidelijk dat er grote krachtsverschillen heersten. MXW_Maria_Franke.jpgDe Duitse Maria Franke won de eerste manche met overmacht, gevolgd door Nicky van Wordragen, die na de start op een vijfde plaats lag, maar al snel doorstootte naar een tweede plaats. Brenda Wagemans had een matige start, maar wist zich een weg naar voren te vechten en eindigde als derde. Shirley Verkade ging goed van start en wist lang stand te houden aan de kop, maar zakte aan het eind terug naar een vijfde plaats. Vierde werd Marianne Veenstra, die vooraf als kanshebster werd gezien. Zij startte als zesde en reed sterk, maar kwam tijd te kort om het podium te halen.

Ook in de tweede manche bleek Maria Franke weer te sterk voor de rest van het veld. De strijd ging om de tweede plaats, tussen Marianne Veenstra en Nicky van Wordragen. Veenstra wist uiteindelijk de tweede plaats te claimen, Van Wordragen werd derde. Vierde werd Brenda Wagemans, die een sterk opkomende Marielle de Mol wist voor te blijven.

In het algemeen klassement voert Maria Franke de lijst aan met 50 punten, gevolgd door Nicky van Wordragen, die op 42 punten staat. Derde is Marianne veenstra met 40 punten.

85cc

85cc_wedstrijd.jpg

De jeugdklasse moest het dit jaar zonder de kampioen stellen, nu Van Berkel is overgestapt naar de MX2-klasse. Als kanshebbers op de titel worden nu Micha-Boy de Waal, 85cc_Brian_Bogers.jpgBrian Bogers en Luca Nijenhuis getipt, hoewel ook voormalig Europees kampioen 65cc Davy Pootjes niet mag worden uitgevlakt.

In de eerste manche leek De Waal in eerste instantie op de overwinning af te stevenen, maar in de negende ronde kwam Brian Bogers voorbij en pakte de winst. De Waal werd tweede, voor Freek van der Vlist. In de tweede manche wist de Waal revanche te nemen. Bij de eerste doorkomst lag hij derde, maar wist al snel orde op zaken te stellen en won de manche. Tweede werd Brian Bogers, die de eerste positie vier ronden lang wist vast te houden. Freek van der Vlist werd derde.

In het algemeen klassement gaat Micha-By de Waal aan de leiding met 47 punten, gevolgd door Brian Bogers, eveneens met 47 punten. Freek van der Vlist staat derde met 40 punten.