Zoeken

Mash presenteert modelrange 2021

The Force

15 juni 2021

Voor wie helemaal terug wil naar de nostalgie van weleer levert Mash ook nog een motor met zijspan in klassieke Army-style. Het gaat om de Side Force 400, die zoals de naam als suggereert… vul hem maar in. Geen 400cc dus, maar 440cc. Waar de fascinatie vandaan komt voor namen die je op het verkeerde been zetten weet ik niet, eningzins lastig vind ik het wel. Maar de eenpitter heeft dus 440cc, waardoor hij maar liefst 20,9 kW levert, omgerekend 28,4 pk. Die 1,9 pk, Voorjaar 2021. Niet te bevatten. En dan te bedenken dat een jaar geleden de eerste hittegolf al een feit wasdie doen het hem… Maar goed, de Side Force komt ermee vooruit en ziet er prachtig authentiek uit, met een matte, legergroene finish, ruige allroadbanden op spaakvelgen, een heuse schommelarm-voorvork en een zweefzadel voor de rijder en nog een voor een duopassagier. De bakkenist kan zich verheugen op een zeer fraai afgewerkte en comfortabele stoel. Ook is er een flinke bagagebak achterin het span en er is een handig bagagerek aan de voorzijde. De opstaande nummerplaat op het voorspatbord maat de look helemaal af. 

Zodra je opstapt is het echt een trip terug in “memory lane”. Het hobbelt, het wiebelt, en zoals bij elk zijspan duwt de bak de motor iets naar links als je remt of gas loslaat en trekt hem iets naar rechts als je gas geeft. Het is echter allemaal zeer beheersbaar en het geeft een enorme kick om ermee te rijden. Kost €11.999,-, maar levert daarvoor ook een berg rijplezier.

Rijplezier

Dat is precies waar het bij het Mash-gamma om gaat. Geen overvloed aan vermogen, dat je toch niet gebruikt, geen hightech vering die in de Ramshoek op Assen kan wat je er op straat nooit mee zult doen, geen vleugeltjes die 28 kg downforce geven bij snelheden die je er nooit mee zult rijden, maar real-word-prestaties, bergen karakter en enorm veel rijplezier voor prettige prijzen. Vanaf juli bij de Mash-dealers. Behalve de Six Hundred Classic dus. Die duurt nog tot augustus.