Zoeken

Verantwoord onverhard: All en Off road trainingen Motor Houtrust

Pagina 5

26 mei 2008
Inhoudsopgave
Verantwoord onverhard: All en Off road trainingen Motor Houtrust
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Honger

Offroad

Extra vaardigheden opdoen is altijd een pluspunt, want je bent nooit te oud om iets bij te leren. Dat je daarnaast ook nog eens je motor kunt inzetten voor iets waarvoor deze is gemaakt of in ieder geval wat je motor aankan, is dubbelop feest. En de Allroad en Offroad trainingen van Motor Houtrust zijn absoluut een feest te noemen. Motor Houtrust is een BMW dealer en de trainingen zijn dan ook vooral bedoeld voor GS-rijders. Er zijn natuurlijk meer merken met Allroad’s in het programma en tevens zijn er andere organisaties welke trainingen aanbieden. Nu waren daar wij niet bij, maar alleen de trainingen van Motor Houtrust maken dat je alleen daarvoor al een GS zou willen aanschaffen.

OffroadDe Allroad versie is de basistraining. Geschikt voor mensen met totaal geen ervaring, maar ook voor degene die al enige ervaring hebben of gewoon het gevoel weer terug willen krijgen. De Offroad training is het vervolg erop. Enige ervaring is gewenst, net zoals noppenbanden onder je Allroad. Als gevorderde heb je ook zeker nog wat aan deze training. Beide trainingen worden gegeven door ervaren instructeurs. De locaties waar ze gegeven worden, geven de mogelijkheid om op de diverse ondergronden ervaring op te doen en vooral de zandgroeve is gewoonweg fantastisch. Al is het alleen maar op zo’n uitzonderlijke locatie te mogen rijden.

OffroadOf je nu één of beide trainingen volgt: je hebt na het volgen van de trainingen voldoende basiskennis om op een verantwoorde manier Allroad te kunnen gaan rijden. Mocht je niet het asfalt van plan zijn te gaan verlaten, blijven de trainingen toch aan te raden. Je komt altijd wel eens in de situatie terecht dat je op het onverharde terechtkomt. De ervaring die je met deze trainingen dan hebt opgedaan, is genoeg om je dan te redden. En je leert je motor ook nog eens beter kennen.

Echte ‘minpunten’ hebben we eigenlijk niet ervaren. Of het moet zijn dat de ‘honger’ naar Allroad rijden alleen maar is toegenomen, al worden de mogelijkheden voor onverhard in Nederland te rijden steeds beperkter. Met de instelling van ‘niks moet’ is voor iedereen de ‘moeilijkheidsgraad’ zelf te bepalen en wordt met gemak het doel van de trainingen bereikt: de lol van het Allroad rijden ervaren op een juiste en verantwoorde manier. Wel is het dat er zoveel diverse ondergronden en situaties zijn, dat niet alles met betrekking tot All en Off road rijden behandeld kan worden. Máár met deze trainingen heb je zeker een solide basis - en meer - opgebouwd. Als je een BMW uit de GS-serie hebt – en soms Franklin
Achtergrond van Motor Houtrust

Motor Houtrust is opgericht in oktober 1946 door W. Guijs Sr. In eerste instantie waren was het een bedrijf met meerdere merken, veelal Engels, maar ook merken als Laverda. Het eerste bedrijfspand was gevestigd aan de Kranenburgerweg 8 te Den Haag recht tegenover de Houtrusthallen, een sportcomplex in Den Haag waar de naam vandaan komt. In 1963 kwam Pim Guijs op 16 jarige leeftijd in de zaak bij zijn vader, al gauw werd toen het besluit genomen om exclusief dealer van het merk BMW te worden. Een besluit waar ze tot de dag van vandaag nog geen spijt van hebben gehad.

In 1979 besloot Pim dat Motor Houtrust de Kranenburgerweg ontgroeid was. Er werd besloten te verhuizen naar de Dr. Lelykade 242 te Scheveningen alwaar een vishal omgetoverd werd tot een BMW Dealerbedrijf. Dit pand heeft tot het in 1994 te klein werd voor de almaar groeiende klantenkring van Motor Houtrust dienst gedaan.

Om aan de wens naar een betere bereikbaarheid te voldoen werd er een nieuwbouwpand betrokken in het Forepark, aan de rand van Den Haag. Met zijn ligging aan de snelweg A4 waren ze nu perfect bereikbaar voor de hele randstad. In dit pand zitten ze nog steeds, ondertussen bereikbaar geworden door de Randstadrail die recht voor de deur stopt.

Op 1 januari 2006 heeft Pim de zaak na 43 jaar overgedragen. De huidige eigenaar, Cees Esser, heeft sindsdien al zijn tijd en energie in Motor Houtrust gestoken om alle sterke punten die het bedrijf in 60 jaar tijd heeft opgebouwd minstens te evenaren en waar mogelijk te verbeteren.
hoef je die niet speciaal te hebben – dan zijn de Allroad en Offroad trainingen van Motor Houtrust zeker aan te raden. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Zowel de Allroad als de Offroad training kosten € 150,-.

Foto's
Van beide trainingsdagen zijn ondere andere foto's van de deelnemende cursisten gemaakt. Deze zijn te bekijken in onze download area. Voor de foto's van de All road training, klik hier. De foto's van de Off road training in de zandgroeve zijn hier te vinden. 

De Allroad training voor 4 oktober zit al vol, maar er is een extra trainingsdag op 18 oktober ingepland.
De eerstvolgende Offroad training staat voor 28 september ingepland en zal weer plaatsvinden in de zandgroeve in Zuid-Limburg. Tevens heeft ook Arjan Brouwer aangegeven deze dag van de partij te zijn. Kijk op www.motorhoutrust.nl voor actuele informatie over data van de trainingen. 

Meer informatie over de trainingen, andere activiteiten van Motor Houtrust en inschrijven: neem contact op met Franklin van der Werff van Motor Houtrust of via de site www.motorhoutrust.nl
Adresgegevens Motor Houtrust B.V.
Rhone 36
2491 AP  Den Haag
telnr: 070-3177177

Offroad

Nog 2 keer astublieft

Met dank aan: Motor Houtrust / Lookwell