Zoeken

Nader bekeken: Rijbewijs A Automaat

Rijbewijs A Automaat 

13 april 2010
Inhoudsopgave
Nader bekeken: Rijbewijs A Automaat
De praktijk
Conclusie

Als motorrijder sta je er eigenlijk niet eens bij stil dat er ook mensen zijn die geen motor kunnen rijden. Voor mensen met een handicap bijvoorbeeld is motorrijden niet zo vanzelfsprekend. Echter is er ook een grote groep personen die de principes van de bediening niet kunnen coördineren. Voor die laatste twee categorieën is er een goed alternatief, de automaat.

000_1159.jpg

Net als bij autorijden kun je besluiten om examen te doen op een automatisch schakelende motor/scooter. Er komt dan een aantekening in het rijbewijs te staan dat er alleen met een automatisch schakelende tweewieler gereden mag worden. Echter is dat tegenwoordig geen ramp meer daar er genoeg keuze in automaten is. Zo vallen alle motorscooters eronder maar ook een Yamaha FJR1300 automaat, de Aprilia Mana en Honda’s DN01.

Opties.
Nu kun je een rijschool zoeken die het lessen met een automaat aanbied, maar die zijn er bijna niet. Het alternatief is om zelf een scooter, want dat is de meest logische keuze, te kopen om daar mee te gaan lessen.

Tekst & Foto's: Erik van Lent