Zoeken

Bezoek Arai Inspiration Centre

Nieuw in 2013

14 januari 2013
Inhoudsopgave
Bezoek Arai Inspiration Centre
Veiligheid boven alles
Nieuw in 2013

Arai Rebel

Tijdens de presentatie in het Arai Inspiration Centre werden ook de nieuwe helmen voor 2013 gepresenteerd. Voor het komend seizoen heeft Arai een viertal nieuwe motorhelmen ontwikkeld, Arai binnenvoeringBij elke Arai is de binnenvoering uitneembaar en wasbaardie al tijdens eerdere shows als de Intermot in Keulen, de EICMA in Milan, de NEC in Birmingham en het Salon in Brussel aan het grote publiek werden gepresenteerd. Compleet nieuw daarbij is de nieuwe Rebel, die door Arai speciaal voor het de afgelopen jaren enorm gegroeide naked segment is ontwikkeld. Omdat deze motoren een meer rechtop zithouding hebben en nagenoeg geen windbescherming, is het kinstuk van de helm zo ontworpen dat de wind op de nek van de rijder wordt geleid, door toepassing van een geïntegreerde kinspoiler. Ook is de helm, net als alle andere 2013 modellen, voorzien van nieuwe revolutionaire wangstukken, door Arai tot FCS (Facial Contour System) gedoopt. Kort gezegd houdt dit in dat het onderste deel van het wangstuk verend is uitgevoerd, waardoor de helm gemakkelijker kan worden opgezet en het wangstuk niet tegen de wang maar de onderkant van de kaaklijn drukt. Bovendien zijn de wangstukken als ‘Peel Away’ pads uitgevoerd, waarbij telkens een klein laagje kan worden verwijderd totdat het wangstuk perfect aansluit.

Arai CT-F_White Arai CT-Ram

Compleet nieuw voor 2013 zijn ook de CT-F en CT-RAM, twee jethelmen die van een ‘allroad’ klep zijn voorzien. Arai speelt hiermee in op de trend van X-helmen, die ook in de scooterwereld in populariteit aan het groeien is. Uniek aan de Arai jethelmen is de vorm van de buitenschaal, die aan de onderkant naar voren doorloopt en daardoor beter op het hoofd aansluit en ook bij de wangen goed aansluit. De demontabele zonneklep geeft de helm een stoer uiterlijk en is volgens Arai een betere oplossing dan ingebouwde een zonneklep, omdat deze een nadelige invloed heeft op de sterkte van een helm. De zonneklep is aerodynamisch gevormd en heeft een brede luchtdoorlaat, waardoor de lucht onder de klep en over de helm wordt geleid en er geen wervelingen ontstaan. Het vizier kan onder de zonneklep helemaal ophoog worden geklapt. De CT_RAM onderscheidt zich door een forse luchtscoop bovenop de helm, à la de RX-7 GP.

Arai Quantum_ST

Daarnaast heeft Arai de Quantum ST gelanceerd als opvolger van het populaire Quantum model. De helm is bedoeld voor rijders in het sport-tour segment die op zoek zijn naar een helm met een prefecte mix tussen touring comfort en sports performance. De helm is gebaseerd op dezelfde technologie als de RX-7 GP, maar dan met minder opsmuk aan de buitenkant en meer ruimte in het gebied rond de kin. Dit heeft Arai weten te realiseren door de buitenschaal vanaf het zijaanzicht gezien breder te maken. Net als de Rebel en de beide CT jethelmen is de Quantum ST voorzien van FCS ‘Peel Away’ wangstukken. Als enige helm uit het gamma van Arai is de helm voorzien van het max-vision Pinlock systeem, waarbij het Pinlock anti-kondens lamel als het ware in het vizier is verzonken.