Zoeken

Vespa 140 of Piaggio: jubileummodel ter viering 140 jaar PIaggio

16 april 2024
In 1884 werd in Italië Piaggio opgericht en dat betekent dat dit jaar de 140e verjaardag wordt gevierd. Reden voor feest en dus pakt Piaggio uit met een speciale en unieke Vespa, volgens de Italianen de meest exclusieve ooit in de geschiedenis van de meest beroemde en geliefde scooter in de wereld.

Het Piaggio Style Centre heeft een model gecreëerd waar verzamelaars hun ogen op zullen laten vallen, want deze zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 140 stuks en zal slechts vier dagen beschikbaar zijn, dezelfde dagen als de Vespa World Days 2024 die van 18 tot 21 april plaatsvinden. Tijdens deze dagen kan de Vespa 140th besteld worden via de website of persoonlijk in het Vespa dorp in Pontedera. 

De Vespa 140 of Piaggio wordt gekenmerkt door de blauwe- en lichtblauwe kleur op een witte carrosserie – de officiële kleuren van de Piaggio Group – verrijkt met klassieke graphics en het nieuwe Vespa-monogram logo, evenals het feestelijke “140 years” logo. 

Het zadel is blauw met dubbele ton sur ton en contrasterende stiksels en wordt gekenmerkt door de onmiskenbare eenzitter look. De zadel cover is standaard op deze speciale uitvoering, nog een knipoog naar de elegant sportieve ziel van Vespa. De velgen, blauw met lichtblauwe details, zijn ook uniek voor dit model. Elke Vespa zal worden gekenmerkt door een genummerd jubileumplaatje op het binnenschild, dat ook is voorzien van het 140-Years logo. 

De Vespa 140th van Piaggio kan worden uitgerust met een reeks zeer stijlvolle accessoires, waaronder een grote lederen tas met het Vespa-logo in reliëf en soepele lederen versterking aan de onderkant en op de handgrepen die het mogelijk maken om de tas gemakkelijk en veilig te bevestigen op een achterdrager. Enkele van de accessoires die het rijcomfort en de functionaliteit van de Vespa verhogen zijn voor- en achter bagagedragers, een groot windscherm en valbeugels.