Zoeken

Kleine update voor 2024 CFMOTO 450SR

11 april 2024
Tijdens de presentatie van de 2024 modellen ging de aandacht vooral uit naar het nieuwe sportievere broertje, de 450SR S, maar CFMOTO heeft voor 2024 ook de standaard 450SR een eerste update gegeven. Zonder dat dit trouwens invloed heeft gehad op de prijs.

Toen we vorig jaar kennismaakten met de 450SR waren we best wel onder de indruk van wat CFMOTO had neergezet. Een A2-supersport die zich qua afwerking en uitrusting met de besten kon meten, met een TFT-kleurendisplay, Brembo remmen en winglets in de kuip. De Chinezen vonden echter dat het nog beter kon en hebben de motor daarom nu al weer aangepast. 

Te beginnen met het 5" TFT-scherm, dat van de 450SR S is overgenomen en nu dus Motoplay connectiviteit heeft. Met behulp van de CFMOTO Ride app maak je direct verbinding met je smartphone en navigeer je met behulp van de knoppen aan het stuur door de menu’s. Het TFT scherm is nu tevens voorzien van een schermprotectie.

Wat styling betreft heeft CFMOTO beide kleurvarianten aangepast. Zircon Black is nog steeds zwart met rood maar heeft een ander design qua stickers gekregen. Nebula Black heeft plaatsgemaakt voor Nebula White, ofwel wit met rode accenten. De rode velgen en de rode accenten op de winglets accentueren volgens CF de sportieve ambities van de 450SR. 

De winglets zitten er trouwens niet alleen voor de show. CFMOTO claimt dat de vleugels z'n 2 kilo downforce genereren bij 120 km/u, maar onze man Ron had vorig naar nou niet het idee dat dát een enorm verschil maakte tijdens de twee circuittesten in Frankrijk. Wel was hij toen enorm onder de indruk van de 450cc 270° paralleltwin en - geschoeid op Bridgestone rubber - van de stuureigenschappen.

Motorisch heeft CFMOTO bij de 2024 versie dan ook geen aanpassingen doorgevoerd. De paralleltwin heeft een topvermogen van 35 kW (47,6 pk) bij 8.500 tpm en een maximumkoppel van 39 Nm bij 7.600 tpm. Het grote verschil is echter dat de 2024 versie standaard van tractiecontrole is voorzien. Da's best leuk voor de stoere verhalen, maar we blijven wel van mening dat het voor dit soort motoren de reinste flauwekul is. Maar goed, het zit er dus wel op.

De 2024 450SR staat bij ons in Nederland in de CFMOTO showroom voor € 7.399. Bij onze onderburen hoeft slechts € 6.499 voor de kekke A2-supersport te worden afgetikt. Da's inclusief 5 jaar garantie. Leverbaar medio juni/juli.