Zoeken

Drie stuks nieuwe Harleys!

Superlow en Street Bob

8 maart 2014
Inhoudsopgave
Drie stuks nieuwe Harleys!
Superlow en Street Bob

Harley-Davidson 2014_Superlow_1200T

De nieuwe Harley-DavidsonSuperLow 1200T opent de deur naar vrijheid. Een Sportster uitgerust met essentiële touring-kenmerken; de SuperLow 1200T is speciaal ontwikkeld om meer rijders de weg op te krijgen, op weg naar avonturen op een motorfiets met de opvallende styling, het comfort en de prestige van een Harley-Davidson. De SuperLow 1200T is nu beschikbaar als nieuw 2014 model. 

Bij het ontwikkelen van de SuperLow 1200T heeft Harley-Davidson voor het eerst het ranke SuperLow chassis gecombineerd met de performance van een Evolution 1200 V-Twin motorblok. Een nieuw vering- en bandenpakket is klaar voor eindeloze kilometers, met zowel bagage als een passagier aan boord. De ergonomie is erop gericht rijders tussen 1.55 en 1.75 meter makkelijk bij de grond, het stuur en de voetbedieningselementen te laten komen. De SuperLow 1200T weegt 53,5 kg minder dan de lichtste Harley-Davidson Big Twin Touring motorfiets.

“De SuperLow 1200T is een nieuw model en is het resultaat van luisteren naar en werken met onze klanten,” vertelt Jennifer Gersch, Harley-Davidson Product Planning Manager. “Veel rijders die een ingang zochten naar een touring-ervaring hebben zelf een dergelijke bike in elkaar gezet. We hebben ergonomische aanpassingen gedaan en een reeks touring-accessoires toegevoegd aan een motorplatform dat al erg populair is bij onze klanten. Nu kunnen ze touren op een fantastisch ogende machine die performance biedt, vertrouwen wekt en de ervaringen biedt die je alleen opdoet op de open road.”

Touring-kenmerken van de SuperLow 1200T zijn onder andere afsluitbare zadeltassen en een afneembaar ruitje. De hardware waarmee de zadeltassen vastgezet worden omvatten ook snel afneembare bevestigingspunten waarmee je makkelijk accessoires, rekken of rugsteunen monteert. De achterschokbrekers bieden de mogelijkheid de veervoorspanning makkelijk aan te passen aan bagage en een passagier. Het tweepersoons Reduced Reach touring-zadel bieden rijder en passagier nog meer comfort. De voetpositie van de rijder is 6,5 cm naar voren geplaatst ten opzichte van de SuperLow 883, waardoor de voeten makkelijker plat op de grond geplaatst kunnen worden en je beter bij de standaard kunt.

De eigenaar van de SuperLow 1200T rijdt op een pure, premium Harley-Davidson met zowel effen als two-tone kleurenschema’s, zwart met zilveren split 5-spaaks gegoten aluminium wielen, een speciaal cloisonné tankembleem en meer dan genoeg hoogglanzend chroom.

De SuperLow 1200T biedt hetzelfde easy-handling chassis dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor de SuperLow 883. Vorkhoek, wielmaten en radiale banden werden integraal ontwikkeld om het stuurgemak te vergroten en te zorgen voor reactieve handling waardoor rijder en machine makkelijker de bocht om komen. Anti-lock Braking System en H-D Smart Security System met een op afstand werkende veiligheidssleutelhanger en sleutelloze startknop zijn standaard. 
Premium performance remmen bieden een 300mm remschijf voor, een stijve remcilinder met dubbele 34mm zuigers en een high-efficiency rempomp. De diameter van de achterste remschijf is 260mm, met dubbele 38mm zuigers. Voor- en achterremmen zijn uitgerust met Original Equipment gevlochten stalen remleidingen die uitzetten tegengaan en het remgevoel verbeteren.

Een update van het elektrische systeem op alle 2014 Sportsters omvat een analoge speedometer met digitale tachometer, gerestylede ergonomische handbedieningselementen, een geüpdatete kabelboom en nieuwe spanningsregelaar. De nieuwe handbedieningselementen bieden aan de linkerkant onder andere een Trip-switch, waarmee je door schermdisplays zoekt op de speedometer, waaronder een odometer, tripmeter, versnellingsindicator en toerendisplay. Verder maken de nieuwe olietank- en zijpaneel-designs het makkelijker om bij de accu en diagnoseterminal te komen.

 Harley Davidson_2014_Street_Bob_Special

De nieuwe Street Bob Special Edition, een custom met de gestripte, pure essentie van een Big Twin Street Bob, is terug voor 2014. Met een hele reeks nieuwe, oogstrelende features die nog meer power en nog meer stijl bieden aan Harley-Davidson rijders. Geïnspireerd door Harley-Davidson’s Factory Customization programma, is deze nieuwe motorfiets alleen beschikbaar in geselecteerde markten, waaronder die in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De Street Bob Special Edition verlegt de grenzen van rebelse Harley-Davidson customization. De motor is stevig onder handen genomen met een 1690cc motorblok, 5-spaaks gegoten wielen en een uniek two-tone kleurenschema met graphics. Het toegevoegde, altijd populaire tweepersoons Badlander zadel, vooruit geplaatste bedieningselementen en drag-stuurtje geven deze ruige bobber een nog rauwer, kaler smoel, voor rijders die de pure essentie van motorrijden zoeken.

Het nieuwe model behoudt alle cruciale styling-elementen van de gestripte Big Twin, waaronder het gechopte achterspatbordje, de Fat Bob brandstoftank en de volledig zwarte aandrijflijn. Bekijken we de features een voor een, dan beginnen we bij de split 5-spaaks gegoten aluminium wielen, afgewerkt in zwart met contrastgesneden highlights. Een plat drag-style stuurtje vervangt de standaard mini-apehanger en verlaagt de lijn van de bike aanzienlijk. Het tweepersoons Badlander zadel vervangt het standaard solozadel en zorgt voor een soepele lijn die van de tank helemaal doorloopt naar het achterspatbord. Dat dit de ‘Special One’ is, zie je ook terug in het Dominator lakwerk, met two-tone Mysterious Red Sunglo/Silver panelen op de tank en spatborden. 

“De Street Bob Special Edition 2014 biedt optimaal vermogen en maximale styling. Hij is erop gericht de aandacht van Harley-Davidson liefhebbers te grijpen, in showrooms en op straat,” vertelt Harley-Davidson Chief Stylist, Ray Drea. “Het ging erom de stijlvolle en gestripte features van de klassieke Street Bob te gebruiken, en deze te vertalen naar een gecustomizede Big Twin die de authentieke rumble and muscle van een Harley-Davidson biedt.”