Zoeken

Eerste test SWM RS 650 R

Conclusie

10 december 2015
Inhoudsopgave
Eerste test SWM RS 650 R
Zin in..
Tijd voor wat gas
Heerlijk eenvoudig
Conclusie
Technische gegevens

SWM RS650R

Met zo’n gespreid bedje als dit maakt SWM niet minder dan een droomstart. En met producten als de RS650R en SM650R al net zo min. Wat wil je nou liever dan een goed in elkaar gezette, goed werkende machine als deze twee? Als allereerste producten van de lijn maakt SWM niet minder dan een heel goed begin en hSWM RS650RAls je voorwielrubber uit wilt sparen...et mooie van een begin is dat er altijd een verhaal achteraan komt. We kunnen dan ook niet wachten te zien wat SWM nog meer in petto heeft. Zo lang de Italianen dit soort doordachte ideeën blijven hebben en de Chinezen de kraan openhouden is het merk een gouden toekomst weggelegd.

Wat de motor zelf betreft kan het haast niet veel beter. voor negentig procent niks nieuws onder de zon, maar dat hoeft ook niet. Die waren al dik in orde en dus helemaal oké. Voor de overige tien procenten heeft SWM zichzelf net genoeg eigen gezicht gegeven om ook echt een beetje af te kunnen steken tegen de rest. Ja, de motoren zijn voor gebruik op de openbare weg en ja, ze zijn dus meer gemaakt voor betrouwbaarheid dan voor hardcore prestaties, maar de competitietak komt nog wel een keer. Het kan altijd gekker, maar het hoeft gewoon niet. Een probleemloos blok in een goed rijwielgedeelte, afgemonteerd met A-merk onderdelen en van voor naar achter compleet, met zelfs demontabele duovoetsteunen en handgrepen op het achterspatbord, geeft je te vragen waarom je niet al lang veel meer van dit soort motoren in het straatbeeld ziet.

  • doorontwikkelde techniek, scherpe prijs, freude am fahren
  • eigenlijk neem je gewoon de SM natuurlijk, veel vrienden hou je niet - zeker niet als ze meer vermogen hebben, spiegels zijn verplicht maar daar is alles mee gezegd, zijstandaard