Zoeken

Test: Ducati Scrambler

Conclusie

28 december 2014
Na een tussenpauze van veertig jaar heeft Ducati de Scrambler een nieuw leven ingeblazen. De nieuwe Scrambler is echter meer dan alleen de voortzetting van een klassiek model, het is een nieuwe visie op de wereld die motorrijden heet. Welcome to the Land of Joy.
Inhoudsopgave
Test: Ducati Scrambler
Het verhaal
De motor
Palm Desert and the Mountains
Conclusie
Een beetje geschiedenis
De ingredienten
Zelf-expressie
Technische gegevens

Ducati 2015 Scrambler

Veertig jaar nadat de productie van de oorspronkelijke Scrambler is stilgelegd heeft Ducati het model een nieuw leven ingeblazen. Met de Scrambler heeft Ducati perfect ingespeeld op het sentiment van veel motorrijders die wars van elektronica zijn en terugverlangen naar de eenvoudige tijd van vijftig jaar terug, toen er geen 100 pagina dikke pdf hoefde te worden bestudeerd voordat een nieuwe motor kon worden gestart.

Dat een motor niet meer hoeft te zijn dan twee wielen, een tank, een stuur, een motorblok en wat buizen om alles bij elkaar te houden, daarvan is de Scrambler het levende bewijs. Het is de meest toegankelijke Ducati ooit die dankzij een uitgekiende marketingstrategie voor een nieuwe manier van leven staat. En wie wil er nou niet eeuwig in ‘The Land of Joy’ zijn?

Ducati 2015 Scrambler
Routebeschrijving naar The Land of Joy. Nog vragen?

  • concept, meest toegankelijke Ducati ooit, funfactor
  • initiële gasopname niet 100%, de weerman van Palm Springs