Zoeken

Vergelijk Husqvarna Nuda 900 R en BMW F700 GS

Conclusie

15 januari 2013
Inhoudsopgave
Vergelijk Husqvarna Nuda 900 R en BMW F700 GS
Aardje naar z'n Vaartje
Nuttig
Conclusie
Technische Gegevens

BMW-Husq 6606
"2 trailer park girls go round the outside.. round the outside, round the outside" Weinig girls, maar toch maar buitenom

De Nuda is hét antwoord op het nicheachtige imago van het merk; de twin is bijna te rijden als een supermoto met als bonus dat de motor in plaats van snel buiten adem raken zoals de meeste ééncilinders juist dóórhaalt met het stijgen van de toeren. Daar staat een gewichtstoename tegenover, maar niet zo storend dat er niet meer mee te rijden zou zijn. Menig wegmotor zou nog altijd jaloers zijn op het gewicht dat de Nuda in de schaal legt. Met recht, terecht, de dikste Husqvarna.

De F700GS is het goedkope alternatief voor de mainstream BMW; geen boxer maar een paralleltwin, lichter, kleiner en handzamer. En met de opties erbij nog lang zo minimalistisch niet als noodzakelijk. Sterker; zelfs zonder opties is er al ruimschoots voldoende luxe aanwezig. Windbescherming, relaxte zithouding, alles werkt naar behoren en volgens BMW maatstaven. Weliswaar klein, niet super sterk en uitgekleed, juist daarom logischerwijs de kleinste BMW.

  • Allround inzetbaarheid, 'BMW', opties
  • 'truttigheid', zadel, spanning

Husqvarna Nuda 900R:

  • Powar!! Geluid, remmen, wegligging
  • Ietsje duurder maar

BMW-Husq 6334
Toch effe bijkomen hoor...