Zoeken

Introductie Suzuki V-Strom 1000

A Fistful of Euro’s

15 december 2013
Inhoudsopgave
Introductie Suzuki V-Strom 1000
Muchas gracias
Ay, caramba!
Hasta la Vista
Do ya feel lucky?
Conclusie
Technische gegevens

event-almeria-068

Een naamloze scherpschutter arriveert in het Mexicaanse plaatsje San Miguel. Al snel ontdekt hij dat de stad wordt geteisterd door twee rivaliserende gangsterbazen. De vreemdeling doodt vier mannen van de ene bende en wordt hierop ingehuurd door de broer van de andere bendeleider om zich bij hen aan te sluiten. De vreemdeling besluit echter munt uit de situatie te slaan door zich te verhuren aan beide partijen en ze zo tegen elkaar op te zetten…

Dit verhaal speelde zich in 2014 precies vijftig jaar geleden af, maar niet in Mexico. In plaats daarvan  kozen de producenten voor de achterlanden van de Spaanse Sierra’s, waar het landschap een opvallende overeenkomst bood met de gesuggereerde lokatie. Nog steeds zijn er plekken waar de vergezichten ongestoord en puur zijn, alsof de tijd vijftig jaar heeft stilgestaan. Dat heeft het dan ook een beetje, want ook de filmsets zijn her en der nog immer, verweerd en wel, aanwezig. Het grote voordeel van deze keuze was een flink verschil in budget, de lokale Spaanse en Italiaanse acteurs konden met hun mediterrane uiterlijk eenvoudig doorgaan voor Mexicaanse schurken en de rest van de crew, voornamelijk Italiaans, hoefde niet helemaal de oceaan over te vliegen. Die eer viel te beurt aan onze held, Clint Eastwood. De film zou het begin betekenen van een hele reeks van een nieuw genre, de spaghettiwestern. De naam van de regisseur: Sergio Leone.

Het is in dit decor dat Spanjaarden vandaag nog steeds een kleine Euro proberen te slaan uit het gebeurde. Midden op de “prairie” staat een themapark met de snedig gekozen, enorm tot de verbeelding sprekende naam “Texas Hollywood”, aangegeven in de typerende metershoge losse letters die ook de heuvels van het Westerse Mekka van de filmindustrie sieren. En hoe verweerd en achterstallig in onderhoud, een groot contrast met  de kwaliteit van de wegen eromheen, een tot in de wijde omgeving smetteloos aangelegd bochtenwonder, met dank aan een flukse bijdrage uit de Eurokas. Een ons bekende Spaanse organisatie besluit hier munt uit het wegenaanbod te slaan en zich te verhuren aan een Japanse fabrikant en nietsvermoedende persmuskieten van over de hele wereld op hun nieuwe product te zetten… dat product, dat is de nieuwe Suzuki V-Strom 1000.

stills-almeria-016

Tekst: Vincent Burger
Beeld: Markus Jahn, Alessio Barbanti