Zoeken

Introductie: MV Agusta Rivale 800

Conclusie

30 oktober 2013
Inhoudsopgave
Introductie: MV Agusta Rivale 800
She's a killer... queen...
Passo Viamaggio
Of toch Route Napoleon?
Conclusie
Technische gegevens

MV Agusta_Rivale 2013

Met de lancering van de Rivale 800 heeft MV Agusta een nieuw segment aangeboord. De Rivale mag door MV Agusta als stap tussen de sportieve F3/F4 en B3/B4 modellen en de toekomstige meer toeristische modellen zijn bedoeld, maar ademt uit alle poriën de geest van een verbeterde versie van de eerste Ducati Hypermotard. NMV Agusta_Rivale 2013et zo sportief, net zo extreem en net zo begeerlijk.

De MV Agusta Rivale is echter zeker geen allemansvriend. Rustig rijdend mag de Rivale je nog wel het idee geven met een mak lammetje op pad te zijn, maar probeer het vermogen ten volle te benutten en het wordt een héél ander verhaal. Dan ontpopt de Rivale zich tot een extreme, compromisloze en gevaarlijk vuurspugende draak.

Ben jij op zoek naar een fiets die je nooit verrast en waarmee snel lezen en schrijven kunt, loop dan deze MV Agusta maar heel snel voorbij. Zoek je echter een fiets die bijt, ontzag inboezemt en daardoor ook na een jaar nog uitdagen zal, ga dan eens op de koffie bij de MV dealer bij jou om de hoek. Pas echter op, je zou zowaar verliefd kunnen worden.

  • souplesse motorblok, koppel boven 7.000 toeren, flitsend stuurgedrag, remmen, geen allemansvriend
  • vering bezwijkt onder geweld Brembo Monoblocs, comfort zadel, (nog) geen ABS, geen allemansvriend