Zoeken

Introductie: Dunlop D212GP en KR106/KR108

Zwarte magie…

8 april 2013
Inhoudsopgave
Introductie: Dunlop D212GP en KR106/KR108
Ontwikkeld voor het circuit
Proef op de som
Quick flick
Gebruiksaanwijzing

Dunlop D212GP

De ontwikkelingen bij motorfabrikanten gaan bijzonder snel, hulpmiddelen in de vorm van ABS, traction- en wheely control en elektronisch gestuurde vering zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse programma van supersport motoren. Meer vermogen, meer snelheid maar vooral meer controle. Dunlop D212GPAangezien de openbare wegen zich niet lenen voor het opzoeken en verleggen van grenzen zie je een duidelijke toename van rijders die hiervoor specifiek kiezen voor de veilige omstandigheden van een circuit. Hier kun je onder relatief voorspelbare omstandigheden de grens van mens en machine opzoeken en dat is natuurlijk de werkelijke uitdaging.

Ondanks alle hulpmiddelen en upgrades die fabrikanten sinds de eerste ontwikkelingen van de motorfiets aan rijders bieden komt het aan het eind van de dag toch neer op dat kleine stukje zwarte rubber waarmee je in contact staat met het asfalt. En laat Dunlop daarmee nu net zijn 125ste verjaardag vieren dit jaar! De lijst met overwinningen is lang en bijzonder, 2008 wereld kampioen endurance staat er tussen, ja die herinner ik me nog.

Wie jarig is geeft een feestje en Dunlop doet dit met de introductie van 2 nieuwe generatie racebanden. De D212 GP pro en de KR 106/KR 108 slick. Beide sets zijn ontworpen met een duidelijke doelstelling: snelheid, grip en feedback zoals je die van professionele racebanden zou verwachten.

Tekst: Barry Beneman
Fotografie: Dunlop