Zoeken

Test: Kawasaki ER-6n

Conclusie

12 juni 2012
Inhoudsopgave
Test: Kawasaki ER-6n
3rd Generation
Gaan met die, erm...
Conclusie
Technische gegevens

Kawasaki ER-6n 2012

De vorige editie van de ER-6n was al zeer goed, maar er is zoals altijd een overtreffende trap. Kawasaki is er toch weer in geslaagd om de fiets wederom te verbeteren en te verfraaien, en dat is al een prestatie op zich. Kawasaki ER-6n 2012De styling, afwerking en rijeigenschappen staan wederom op een hoog peil en geven de ER6n een eigen niet te missen eigen gezicht.

Kawasaki heeft de fiets als stadsfiets bij uitstek gepositioneerd, maar daarmee doen ze volgens ons de fiets duidelijk te kort, alsof je een Glock 35 als klappertjespistool verkoopt. De ER-6n is zeker ideaal voor in de stad, maar ook zondermeer geschikt om lekker te sturen of om dagelijks lange afstanden af te leggen. Zijn vriendelijke brandstofverbruik van ruim boven de 1 op 20 speelt forenzen zeker in de kaart, evenals zijn vriendelijke prijs van € 7.998 incl. ABS. Bovendien is in de accessoire lijst een complete kofferset opgenomen, waardoor je ook nog eens probleemloos al je spullen mee kunt nemen.

Een zware is je ware, is een gezegde uit verleden tijden. Dus introduceren wij een nieuwe slogan bij deze nieuwe ER-6n: ‘’Een lichte, dat zijn pas berichten.’’

  • rijgemak, wendbaarheid, uitstraling
  • hoezo stadsfiets?